Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rekompilace součásti Ubuntu  (Přečteno 1849 krát)

merlyn

• Host
Rekompilace součásti Ubuntu
« kdy: 28 Června 2006, 19:02:04 »
Okouzlil mě příkaz "apt-get source (něco)" a zajímalo by mě zda mohu takto rekompilovat i součást ubuntu (jestli můžu odinstalovat gaim (má to závislost na ubuntu-desktop) a pak jej skompilovta nebo jestli jej odinstalovávat nemusím.) A ještě něco: Aktualizují se takto skompilované balíčky (zdroje) ? Dik moc

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2006, 20:11:53 »
..ehr stím gaimem...na kompilaci tu máš návod (co jsem psal pro poslední verzi gaimu ;)). Proč chceš kompilovat?...
-----------------------------------------------
gaim klidně odinstaluj, ono ubuntu-desktop jen jen seznam nějakých potřebných programů, ale ty programi tam zůstanou.. jen už nebudeš mít original ubuntu-desktop a tak balíček zmizí ;) .. kolik pak lidí tu má original desktop ? :)
---------------------------------------------
to nevím..když kompiluji,tak kompiluji poslední verze co vydá výrobce a když to není v balíčku. Nějak nevidím důvod proč kompilovat věci co jsou v balíčku.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Června 2006, 22:01:02 »
ubuntu-desktop klidne odinstaluj, je to metabalik - takove prazdne nic s brutalnimi zavislostmi :-) Takze se tim nic neodinstaluje.

Ad kompilace:
lze pouzit apt-build (nutno nainstalovat), ale to jeste zdaleka neni dokonale. Nicmene az jednou bude, tak to bude fakt neco...
Venuj pozornost apt-get source a apt-get build-dep...viz man apt-get - to cloveku usetri praci pri ./configure...

Pouzij checkinstall misto make install, jinak si tak akorat roz***** system!

Neaktualisuji, jsou-li pres make install, pres checkinstall ano, pokud jsme v /etc/apt/preferences nenastavili neco jinyho (preferenci lokalniho repozitare treba...)
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.