Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přihlašovaní okno - problém s velikostí písma v HH [vyřešeno]  (Přečteno 2946 krát)

Aljosha

• Návštěvník
Zdravím všechny,

instaloval jsem HH na svůj notebook HP nx7400 se sdílenou VGA Intel Corporation Mobile 945GM/GMS a displejem 1280 x 800 dpi. Všechno funguje velice dobře až na jednu kosmetickou záležitost:
Po spuštení systému se zobrazí přihlašovací okno, do kterého začnu psát uživatelské jméno a v okénku se mi zobrazí jen cca 20% výšky písmene, protože je zřejmě defaultně nastavený font obrovský. Také tečky (resp. jejich zobrazená výseč) u vkládaného hesla jsou několikanásobně vyšší, než okénko pro vložení. Zvolím-li jiné témátko přihlašovací obrazovky, obsahující popis tlačítek, popis chybí a tlačítka jsou prázdná. Zvolím-li styl přihlášení "prostý" (bez motivu), zobrazí se pouze část obrovského textu, kdy se na displej zobrazí jen několik slov ve třech řádcích, víc se nevejde...
Zadám-li však správné přihlášení, naběhne mi desktopové prostředí naprosto korektně a žádný problém s fonty v něm již nemám. Může mě, prosím, někdo nasměrovat, kde hledat problém? ???

PS: Bohužel, právě v tuto chvíli Wiki nefunguje a vyhledávání mi žádný uspokojivý výsledek nenalezlo.
« Poslední změna: 27 Dubna 2008, 19:03:28 od Martin 'Želva' Malý »

Miki22

• Aktivní člen
  • *
Re: Přihlašovaní okno - problém s velikostí písma v HH
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2008, 17:28:32 »
sudo gedit /etc/gdm/gdm.conf

v tomto souboru najdi cast:

[server-Standard]
name=Standard server
command=/usr/bin/X -br -audit 0

a zmen na

[server-Standard]
name=Standard server
command=/usr/bin/X -br -audit 0 -dpi 96

Druha moznost je nastavit oladac grafiky na i810
Este sa stym hram...
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

Aljosha

• Návštěvník
Re: Přihlašovaní okno - problém s velikostí písma v HH
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2008, 17:45:58 »
Perfektní a rychlá rada, už mi to funguje, DÍK!!  ;D  8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.