Takhle - nepatri to sem, takze opravdu jen velice strucne - ac sam mam dost velke naroky, nikdy jsem nasel kvalitni linuxovy program
Jistě pokud budu mít počítač jen pro přístup na internet, občas napíšu něco v OO, přehraji si hudbu, upravím fotky z dovolené, cosi napálím, tak je zbytečné kupovat Windows, toto vše mi zabezpečí Linux, určitě toho jde v Linuxu mnohem více než tuším, ale taky mnoho věcí nejde tak snadno jak ve Windows. Ale je zde i spousta softu, tvořeného jen pro úzkou skupinu uživatelů.
A co chcete dělat, když jeho tvůrci Linux ignorují, pod wine nejde spustit a já nejsem programátor....takže používám dualboot, není to nejpohodlnější, ve své podstatě je to dost nepříjemné, ale pokud chci alespoň tušit co se děje v Linuxu, tak je to nutné zlo, vmware a win4lin, jsem vyzkoušel a zavrhl, je to pomalé, musí se to kupovat-zbytečně vyhozené peníze za licene, špatné pro hry. Další věc je HW, zaplaťte cca 3 až 4 tisíce za klávesnici a myš, koupil jsem si je pro jistou kvalitu, kterou poskytují pro hry, tuto ovšem díky chybějícím ovladačům v linuxu prozatím neužiji.
Na ubuntu se mi nejvíce líbí toto fórum, ochotný přístup zkušených uživatelů, nejspíše nejlepší wiki na českých linuxových fórech. A hlavně tu nikdo nevystupuje jako linuxový guru, a nedělá z nezkušených uživatelů pitomce, proto jsem na vaši myšlenku reagoval, tak jak jsem reagoval, protože si hned vzpomněl na ty spousty "zkušených odborníků" na jiných linuxových fórech.....