Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Padání compizu při jakékoliv změně nastavení  (Přečteno 1823 krát)

gentleman

• Návštěvník
Padání compizu při jakékoliv změně nastavení
« kdy: 12 Května 2008, 17:42:31 »
Jsem, řekl bych, zkušený uživatel Windows, ale v Linuxu nemám mnoho zkušeností. Chtěl jsem vyzkoušet Comiz-Fusion na Ubuntu 8.04 - stačilo tedy zapnout efekty prostředí v Systém -> Volby -> Vzhled. Až potud dobré - Compiz funkční. Nainstaloval jsem si též manažera nastavení Compizu, jenže problém je v tom, že jakmile se pokusím změnit nějaké nestavení, tj. třeba zapnout 3D kostku, Reflection, aj., tak Compiz nenávratně spadne a pomůže jen restart X serveru.

Mám grafickou kartu Nvidia GeForce FX5200 s binárním ovladačem "new" a moje instalace Ubuntu 8.04 je "upgrade" z původní instalace Xubuntu 8.04.

CPU je Duron 800MHz. RAM 1GB DDR.

Další problém také spočívá v tom, že nikde nemohu nastavit rozlišení pro přihlašovací obrazovku, která najede v 1600x1200, ale já bych ji potřeboval v 1280x960, nebo 1024x768.

Předem děkuji za případnou odpověď.

qUAKER

• Host
Re: Padání compizu při jakékoliv změně nastavení
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2008, 15:09:38 »
co třeba compiz vypnout, spustit správce nastavení, pozapínat co potřebuješ a zas zapnout?

gentleman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2008, 11:56:36 »
A jak jej mám z neaktivního stavu znovu zapnout? Já přišel jen na tu možnost to udělat v těch možnostech vzhledu -> efektů. Jenže když ho zapnu tam, tak se mi zapne znovu v tom výchozím nastavení, tak jak je to předvolené v Ubuntu 8.04 a jakákoliv nastavení, která udělám v manažeru Compizu nejsou brána v potaz...  :(

Zax

• Aktivní člen
  • *
  • Titul: Uhrovitý pubescent
    • Lukáš Klika.cz - můj blog
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2008, 17:01:23 »
Otevri si terminal, napis tam compiz a odentruj :)
Celý svět se pomalu ale jistě řítí do /dev/null
Moje sestava: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ | 2 GB RAM | nVidia GeForce 6600 GT | Ubuntu 8.10 | Gnome 2.22.3 | Linux 2.6.24-19-generic
Prosím, nevykejte mi :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.