Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podpora aplikací 64bit.  (Přečteno 3899 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Podpora aplikací 64bit.
« kdy: 14 Května 2008, 17:00:16 »
Jak zjistit který program podporuje 64bit instrukce? Dá se to nějá zjistit z repozitáře nebo již nainstalovaných programů?

honorguard

• Host
Re: Podpora aplikací 64bit.
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2008, 19:57:57 »
No já bych to spíš viděl na googlení. v repozitářích je to tak že všechny programy v repu podporují 64bit, resp. jsou pro 64bit rekompilovány... Ty co nenajdeš v repu a nebudou mít 64 binárku tak buď rekompiluješ nebo dohledáš knihovny...

Jinak pokud myslíš vyloženě programy co potřebují 64bit instrukce tak jsou to co vím já hlavně některé programy na úpravu videa...

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 00:56:07 »
No já bych to spíš viděl na googlení. v repozitářích je to tak že všechny programy v repu podporují 64bit, resp. jsou pro 64bit rekompilovány... Ty co nenajdeš v repu a nebudou mít 64 binárku tak buď rekompiluješ nebo dohledáš knihovny...

Jinak pokud myslíš vyloženě programy co potřebují 64bit instrukce tak jsou to co vím já hlavně některé programy na úpravu videa...
Právě mi jde především o ty programy na práci s videem, ale taky třeba hry nebo programy na 3D modelování/renderovní..
Hold budu asi googlit :)

Pavol XV

• Aktivní člen
  • *
    • http://zaweli.yw.sk/
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2008, 09:55:06 »
No ja mam 64bit a hry mi idu normalne sice je pravda ze mam len take co boli v repozitaroch a jednu co som stahol ako bin ale tam bolo aj pre 64bitove, co sa tyka videa tak na 64bit su Cinerella, Kdenlive, Lives, Avidemux, Kino, Man DVD.
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.