Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 2 problemiky v Xubuntu 64bit  (Přečteno 5627 krát)

Pavol XV

• Aktivní člen
  • *
    • http://zaweli.yw.sk/
2 problemiky v Xubuntu 64bit
« kdy: 26 Dubna 2008, 12:32:07 »
Ahoj no skusil som si nahodit Xubuntu 64bit a celkovo som po stranke fgunkcnosti spokojny, hoc nejak som nepostrehol rozdiel medzi 32 a 64bit (sice budem to asi naspet prerabat na gnome cize ubuntu ale chcem pouzit 64bit verziu (ze preco tak nejak mi xfce nereze neviem sa v nom orientovat, som zvyknuty na gnove cca 90% veci viem kde su kde hladat) ) ale som sa kus rozpisal.
Takze 1-vy problem je ze mi nejde na NB asus wifi, hoc v 32bit 7.10 mi isla podla navodu co tu je vo wiki robil som to aj teraz tak, a dokonca mi svieti pri botovani ledka ze je zapnuta ale iba dovtedy kym mi nenaskoci prihlasovacia obrazovka potom uz nic.
2-hy problem je ze som chcel nainstalovat operu a v repozitaroch nieje a ked som stiahol na ich stranke je iba pre 32bit tak mi ju nechcelo nainstalovat kvoli chybnej architekture a nejak som nemohol nainstalovat ani java plugin hoc javu som nainstaloval sice to jew tretia vec, ale teraz ma napadla. Diki za rady. Sice mam este jeden problemik ale to zalozim inu temu do prislusnej diskusie. (Neviem ako zmenit ikony ci themy kurzor atd. v xubuntu  :D )
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

Peter Lehotsky

• Návštěvník
Re: 2 problemiky v Xubuntu 64bit
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2008, 14:22:34 »
1. jaka wifi?
2. dpkg -i --force-architecture nazevbalicku.deb pripadne *.deb pokud jich je vic, pokud to bude porad hazet chyby a problemy se zavislostmi tak pouzit --force-all.

Varovani: pomoci --force-all si muzes pekne rozvrtat system
« Poslední změna: 26 Dubna 2008, 14:25:15 od Peter Lehotsky »

Lako

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2008, 10:18:35 »
2. Alebo mozes stiahnut balicek pre 64bit verziu systemu z ftp opery. Ale je tam iba pre verziu 9.50 beta 2.
ftp://ftp.opera.com/pub/opera/linux/950b2/final/en/x86_64/opera_9.50b2-20080422.2-shared-qt_amd64.deb

Pavol XV

• Aktivní člen
  • *
    • http://zaweli.yw.sk/
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2008, 16:06:17 »
Ok diki za operu to mi postacuje ja ju potrebujem iba nato aby som si pozrel ako vyzeraju webstranky ked nejake zlepujem lebo na prehliadanie webu pouzivam MF. Nebol som tu dlhsie lebo som sa rozhodol ze sa vratim naspet ku gnome tak som preinstalovaval cely system odznova.
Co sa tyka wifi tak je to podla Ovladace hardveru Atheros 802.11 wireless LAN cards tak ako som pisal vysie v 7.10 32bit mi isla v pohode podla tohto navodu http://wiki.ubuntu.cz/Atheros%20AR5007EG.
A teraz sa mi vyskitol este jeden problemik objavil som ze sa daju ukladat spustene programy ktore sa pri starte zapnu Realacie - Moznosti relacie ako sa to da zrusit lebo som to skusal na zaciatku a teraz si pameta a spusta program ktory som nechcel a za svet to neviem zrusit  :D
\\_|_/ Pavol XV <O>   U804-64b (Ubuntu8.04-64bit)

Peter Lehotsky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2008, 21:29:39 »
A teraz sa mi vyskitol este jeden problemik objavil som ze sa daju ukladat spustene programy ktore sa pri starte zapnu Realacie - Moznosti relacie ako sa to da zrusit lebo som to skusal na zaciatku a teraz si pameta a spusta program ktory som nechcel a za svet to neviem zrusit  :D

soucasti ulozene relace jsou zapsane v souboru:
~/.kde/share/config/ksmserverrc

pripadne ve
~/.kde/Autostart/
nebo ~/.kde/share/autostart/

Aktualni relaci ulozis rozbalenim Kmenu a volbou "Ulozit relaci"

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 23 Května 2008, 13:30:32 »
Cafko chlapci

Tiez skusam najnovsie Xubuntu 64 bitove. Skoro vsetko fici tak jak ma len zatial mam problem rozbehat svoju wifinu. Mam laptop HP Pavilion DV6646US, kde je karta Broadcom BCM4328.

Nasiel som nieco na webe skusal som to ale zatial beznadejne.
Mal som ju rozbehanu pod Kubuntu ale 32 bitovy no s novym KDE som na malom monitore nebol vobec spokojny.
Takze zatial sa trapim s tymtom. Dufam ze sa mi podari zdolat tento problem.

Ak ma niekto nejaku radu. Sem s nou :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.