Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz Fusion  (Přečteno 8365 krát)

timbulko

• Návštěvník
Compiz Fusion
« kdy: 20 Května 2008, 22:03:49 »
Zdravím,
Ubuntu používam druhý deň, ale nech robím čo robím, Compiz Fusion mi nechce ísť. :-/

Ide o notebook IBM Thinkpad T40. Lspci mi píše pri grafickej karte: 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]

glxinfo | grep direct mi vypíše direct rendering: Yes a takisto aj glxgears mi ide v pohode. Pri Ovládačoch hardvéru mi píše: "Nie sú používané žiadne neslobodné ovládače v tomto systéme", takže ovládače mám asi nainštalované v poriadku.

No, ale keď dám "Advanced Desktop Effect Settings" a snažím sa nejaký efekt zapnúť, nič sa nedeje, prípadne mi vyskočí hláška kde mám vybrať Enable alebo Disable.

Nevedel by mi niekto poradiť kde robím chybu?

... a ešte niečo, tu na NB nemám Windows-klávesu (SUPER klávesa). Ako budem môcť teda ovládať Compiz? Dá sa tá klávesa nejako zmeniť?

Vďaka.
« Poslední změna: 20 Května 2008, 23:04:56 od Anna Taliánová »

honorguard

• Host
Re: Compiz Fusion
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2008, 00:12:49 »
Klávesa Super se nepoužívá u všech efektů, ale všechny klávesové zkratky se dají v compizu nastavyt v kartách "bindings" tuším. Co se týče tvé akcelerace, tak hry ti jdou? Jakou máš verzi Ubuntu?

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2008, 10:35:40 »
A máš nainstalovalován balík compizconfig-setting-manager? Nebo to ovládáš jen pomocí toho defaulního?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 21 Května 2008, 11:00:30 »
Problém podobný vašemu se diskutuje zde:
Kód: [Vybrat]
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/155653
Pokud je to skutečně ten samý problém, mělo by ho vyřešit zadání následujícího příkazu do terminálu:
echo SKIP_CHECKS="yes" >> ~/.config/compiz/compiz-manager
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

timbulko

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Května 2008, 16:00:07 »
Funguje to ;-) vďaka...

A ako by som mohol zmeniť to SUPER tlačítko?

timbulko

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Května 2008, 17:01:32 »
aha už som na to prišiel ;-) Inak, dalo by sa nejako nastaviť, aby po vypnutí compizu a znova zapnutí si nejako pamätalo predchádzajúce nastavenia?

honorguard

• Host
« Odpověď #6 kdy: 21 Května 2008, 18:03:06 »
sudo apt-get install fusion-iconNainstaluje ti malý prográmek co se ti po spuštění zobrazí v tray. Lze tam compiz konfigurovat, přepínat WM i dekorátor oken. Jestli jsem to správně pochopil tak když to přepneš/vypneš tady tak by se ti mělo nastavení uložit, i když podle mě by se mělo uložit buď s vypnutím compizu jakýmkoliv způsobem nebo před restartem x-serveru...

jamaica

• Návštěvník
    • http://www.jptuning.net
« Odpověď #7 kdy: 23 Května 2008, 12:48:20 »
Nebudu zakládat nový témata a "přiživím" se tady.
1 - Doinstaloval sem si vše co je potřeba abych rozběhal compiz. Všechno mi běhá dobře až na kosku. Otáčí se mi v pořádku,ale nevim kde co jak nastavit abych taky mohl vidět na horní a spodní stranu a jak na ně pak dostanu obrázek.
2 - jde někde nastavit aby ta kostka nebyla přes celej monitor ale třeba zabírala jen 80% plochy?Aby prostě bylo vidět že je tam ta kostka.
Předem díky za radu.
Bůh odpouští, JÁ NE!!!

honorguard

• Host
« Odpověď #8 kdy: 23 Května 2008, 15:58:28 »
Pokud se ti otáčí pomocí kombinací ctrl+alt+šipka tak je to OK. Pokud ji chceš vidět celou tak ctrl+alt+levé tlačítko myši a pohybovat :). Nastavení obrázků na kostce se dá normálně v pluginu desktop-cube nebo jak se tak sekce v compiz-settings jmenuje... Co se týče nastavení kostky aby byla vidět pořád tak se obávám že to nejde :-\.

jamaica

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Května 2008, 20:32:41 »
Děkuju za radu. Asi sem to někde přehlídnul to s tou levou myší když sem pročítal wiki. Je to super. To že nebude vidět pořád mi nevadí když se dá takhle hezky ukázat.
Bůh odpouští, JÁ NE!!!

honorguard

• Host
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2008, 22:11:58 »
Nejsi první kdo se tady na to ptal a komu to radím, ale aspoň si zvládnul osvětlit co jsi chtěl, ten minulý řekl že mu funguje kostka jen horizontálně - poraďte :D.

Možná by se to hodilo poznamenat na wiki, ale já to bohužel neumím, tak kdyžtak poprosím někoho aby to tam potom dal.

Jinak to otáčení kostkou sice moc k ničemu není, ale když se tam ještě dají 3D okna... to potom windowsáci ve škole valej očka :D.

jamaica

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 24 Května 2008, 23:15:52 »
Možná že je kostka více méně jen machrovinka. Ale jedu na linuxu tejden, od začátku ji používám a už sem si na ní dost zvyknul. Když je vícero pootvíranejch oken tak mi přijde lepší točit kostku než klikat na lištu aby se obnovilo okno.
Bůh odpouští, JÁ NE!!!

honorguard

• Host
« Odpověď #12 kdy: 24 Května 2008, 23:25:38 »
Jo, to já jí taky používám takhle. Na jedný ploše třeba kate+opera+soubor s php funkcemi a na druhé ploše třeba Gimp... ale otáčet s ní, to je pro machry :D. Každopádně použitelná je :)

col_boggy

• Host
« Odpověď #13 kdy: 28 Května 2008, 21:26:07 »
kostka není machrovinka, já se už bez ní neobejdu - zvykl jsem si dělat čtyři věci naráz, a konečně mě počtač stíhá :-)

honorguard

• Host
« Odpověď #14 kdy: 28 Května 2008, 23:22:37 »
No tak jasně, ale tady jde o to že na to nepotřebuješ kostku, stačí ti virtuální plochy ;).

col_boggy

• Host
« Odpověď #15 kdy: 29 Května 2008, 15:58:48 »
s tím si dovolím nesouhlasit ;-) když se ti dostane do krve ctrl+alt+myš, mozek si mnohem lépe utvoří "orientaci ve virtuálním světě". plochy na kostce jsou tedy opravdu nesmírně přehledné, i proto, že poskytují zběžný náhled. manažer virtuálních ploch používám jen v případě, že se mi vybije klávesnice :D jinak sorry, nechci tu působit jako nějaký machírek, co dělá drsného jen proto, že se naučil ovládat novou hračku; spíš jsem jen nalezl vynikající využití pro většinu pluginů CF. fakt ale je, že poloviu věcí pořád dělám přes terminál a docela mi to tak i vyhovuje, je tak větší přehled o věškeré činnosti systému :-)

honorguard

• Host
« Odpověď #16 kdy: 30 Května 2008, 00:21:15 »
Machírek je jenom můj táta kterej tvrdí že Windows je nejbezpečnější nejstabilnější... :D. A bohužel tomu vážně věří :D.
Jinak kostka je opravdu důležitá. Dneska jsem se v práci přistihl jak na svém pracovním win 03 mačkám ctrl+alt+šipka vpravo :D.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #17 kdy: 30 Května 2008, 06:02:12 »
Myslím, že za přečtení návodu http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion nic nedáte a dozvíte se mnoho užitečného.

col_boggy

• Host
« Odpověď #18 kdy: 30 Května 2008, 14:49:40 »
Machírek je jenom můj táta kterej tvrdí že Windows je nejbezpečnější nejstabilnější... :D. A bohužel tomu vážně věří :D.
Jinak kostka je opravdu důležitá. Dneska jsem se v práci přistihl jak na svém pracovním win 03 mačkám ctrl+alt+šipka vpravo :D.
hmm, můj otec... říct před ním slovo windows... :D... on je nemůže vystát od té doby, co mu to v práci hackla přes neaktualizované avg nějaká pitomina a začala to rozesílat jeho práci...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #19 kdy: 30 Května 2008, 15:35:06 »
Dneska jsem se v práci přistihl jak na svém pracovním win 03 mačkám ctrl+alt+šipka vpravo :D.
Linux (nebo spíš ta pohodlnost práce s ním) je velmi návykový. Kdykoliv přijdu na Windows, trvá mi všechno strašně dlouho.
Myslím, že Compiz Fusion není jen "blbůstka pro hezký vzhled", ale usnadňuje i velmi práci.

Já jsem si na profil ve škole (Windows XP) nastavil jako pozadí pracovní plochy nastavil screenshot mé plochy, smazal ikonky a skryl panel. Za chvíli tam přišel jeden spolužák a začal zběsile klikat na ikonku Firefoxu na vlastně neexistující liště :D

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #20 kdy: 30 Května 2008, 16:11:39 »
Já jsem si na profil ve škole (Windows XP) nastavil jako pozadí pracovní plochy nastavil screenshot mé plochy, smazal ikonky a skryl panel. Za chvíli tam přišel jeden spolužák a začal zběsile klikat na ikonku Firefoxu na vlastně neexistující liště :D
Takový starý ftip, a stále funguje (a zaručeně pobaví).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

honorguard

• Host
« Odpověď #21 kdy: 30 Května 2008, 23:55:47 »
To ještě nic není. My vyfotili plochu a dali jí jako tapetu. Všechny věci jsme z plochy smazali, start jsme nastavili na zkrývání a tapeta byla udělaná tak že dole byl kousek místa. Roztáhli jsme obraz monitoru tak že to vypadalo přesvědčivě jako plocha a pc vypli... Druhý den tam byl podpis učitelky s poznámkou "nefunkční". Za pár dní přijeli odborníci z Indoše a přeinstalovali nám windows...

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 31 Května 2008, 04:36:28 »
Já jsem screenshot jednou použil v práci. Když se mi nechtělo už moc dělat, tak sem si vytípl Photoshop při načítání transformaci, seděl sem a nadával na Windowsi jak se to pomalu načítá  :D

honorguard

• Host
« Odpověď #23 kdy: 31 Května 2008, 12:01:46 »
Tak to je snad to nejpraktičtější využití screenshotu které jsem zatím viděl :D.

jamaica

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 31 Května 2008, 18:40:18 »
Koukám že je to tu samej šprímař.To abych si na Vás dával bacha co ;D
PS: objevil sem ameriku - když se táhne myší po ploše vlevo nebo v pravo a otočí se kolečkem myši tak se přepne plocha tím směrem kam se táhne myš :o ;D
« Poslední změna: 31 Května 2008, 18:54:01 od jamaica »
Bůh odpouští, JÁ NE!!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.