Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s bootem po auktualizaci na kernel 2.6.24-17  (Přečteno 1476 krát)

Zelych

• Návštěvník
Problém s bootem po auktualizaci na kernel 2.6.24-17
« kdy: 01 Června 2008, 08:28:09 »
Zdravím, neodolal jsem a zkusil jsem si k XP a Me přidat Ubuntu.
Po počátečním rozkoukávání jsem prodělal aktualizaci, která mi byla nabídnuta, ale po restartu nastal problém. Když vlezu do nabídky a vyberu kernel 2.6.24-17 Tak chvíli vše zdánlivě probíhá, tak jak má, ale po probliknutí animace Ubuntu mi vyskočí toto (omlouvam se za neostrost fotky) a dál mi pomůže akorát tak, když napíšu restart (nebo reboot?)
Když si vyberu 2.6.24-16 tak je vše v pořádku.
Poradí mi prosím někdo, co s tím?  ??? Nebo alespoň jak dostat na první místo 2.6.24-16 aby mi nenabíhal standartně ten nefunkční 17-kový.
A ještě jedna věc mě trochu trápí...  Mám nastavenou českou QWERTY klávesnici, ale občas se mi sama od sebe přepne na klasickou českou QWERTZ. A pomůže jen když ji v mastavení klávesnice odeberu a znovu přidám.  :-\

premet

• Host
Re: Problém s bootem po auktualizaci na kernel 2.6.24-17
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2008, 09:26:54 »
Jestli chceš aby se ti to spouštělo defaultně s tím starším jádrem tak si otevři grub
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /boot/grub/menu.lst a hned na začátku je položka default, kde si nastavíš místo 0 si dáš 2.

Zelych

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2008, 12:34:57 »
Tak přímo jak jsi mi to psal mi to nejak nefungovalo (nebo jsem to možná úplně nepobral)
Soubor menu.lst tak y linuxu mi to přez text editor nešlo. Kdyz jsem jsem si přepnul do XP tak tam jsem si potřebné věci upravil, ale nějak mi to stejně nepomohlo, pořád mi to startuje z nuly.
K tomu problemu s klavesnici mi teď pribyl jeste ten, ze mi nejdou povilit graficke efekty (z pocatku sli)
Docela me mrzi ye me tenhle jinak hezky szstem zklamal. :-(

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2008, 14:17:07 »
Ale, neztrácejte naději:)))

je tu jedna podivnost, vy máte GRUB4DOS?:)
což znamená že jste instaloval přes WUBI? (windows)??
nejak tomu nerozumím jak jste na tom s těmi zavadeci..:)

jinak pokud vam nova aktualizace blbne, tak jí nepoužívejte a jeďte na staré, proto tam jsou zálohy. Jinak prohodit by to učitě mělo jít, tady ale jde o to, jak jste to instaloval, jelikož se to může měnit v windows/ubuntu

Zelych

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2008, 17:05:08 »
Ano, instaloval jsem je z Windowsů, inspirován tímto článkem.
Boot manager mam nejdřív ten windosácký, kde mam na výběr mezi XP, ubuntu a Me a pak mam ještě ten linuxový.
Naději už jsem ztratil natolik, že jsem je odinstaloval a (potupně) se vrátil k XP. Když jsem je odinstalovaval, tak jsem si nechal uložit ISO, který jsem si poté vypálil a chtěl si celou instalaci zopakovat. Jenže chyba lavky. Myslel jsem si, že se bude instalovat z CD, ale ono se mi znovu stahvalo celých 650MB z internetu, namísto toho, aby se potřebná data nahrávala z CD. :-\
EDIT: Tak ještě zkusim Kubuntu s KDE4  :)
EDIT2: Tak jsem se zase vratil k Ubuntu  ::) (ale opět mě zlobí Z a Y  >:( )
« Poslední změna: 02 Června 2008, 19:18:25 od Zelych »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.