Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: změna oprávnění  (Přečteno 3318 krát)

hubby5

• Návštěvník
změna oprávnění
« kdy: 29 Dubna 2008, 22:28:26 »
Dobrý den, vše moc hezké nápověda, jednoduchá instalace..................., ale nápověda asi pro člověka, který pracuje s Linuxem 20 a více let.
V oboru hry při pokusu přidat hru OpenTTD je uvedno, že je nutné nakopírovat soubory z WIN instalace tohoto produktu. Jakým způsobem to však udělat, když Linux implicitně nedovoluje zápis ani převod vlastnictví k uvedeným systémovým složkám, to už však uvedeno, není. Prosím o nápovědu, děkuji.

ufaak

• Závislák
Re: změna oprávnění
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2008, 22:30:20 »
staci nebyt liny a precist si zakladni informace uvedene na Wiki...
napr. tyto: http://wiki.ubuntu.cz/Root%20sudo
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

W!C3D

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2008, 22:32:07 »
Dobrý den, vše moc hezké nápověda, jednoduchá instalace..................., ale nápověda asi pro člověka, který pracuje s Linuxem 20 a více let.
V oboru hry při pokusu přidat hru OpenTTD je uvedno, že je nutné nakopírovat soubory z WIN instalace tohoto produktu. Jakým způsobem to však udělat, když Linux implicitně nedovoluje zápis ani převod vlastnictví k uvedeným systémovým složkám, to už však uvedeno, není. Prosím o nápovědu, děkuji.

Osobne jsem to resil prez MC (midnight commander)
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mc
Ktery jsem potom spustil prez konzoli s ROOTovskymi pravy
sudo mc
Tam jsem si nasel adresar kde jsem mel ulozeny veci na zkopirovani a v druhe pulce okna adresar kde je OpenTTD "nainstalovano" a jednoduse prekopiroval.

Vse ovsem musite delat s root pravy tedy prikaz sudo
Mobile Intel Core Duo T2300 (2MB L2 cache)
1024 MB (DDR2-553 DDR2 SDRAM)
ATI Mob. Radeon X1400, 128 MB, 450 MHz HDD 120GB UBUNTU 8.04

hubby5

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2008, 22:38:19 »
staci nebyt liny a precist si zakladni informace uvedene na Wiki...
napr. tyto: http://wiki.ubuntu.cz/Root%20sudo

To je hezké ja jsem to četla asi 100000x a zkoušala , ale to tato funkce  není funční !

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2008, 22:42:10 »
ok, v tom pripade se omlouvam za tu "lenost" ;)
stiskni alt+f2, do toho okynka napis gksudo nautilus a potvrd. do nasledujiciho okenka vepis svoje heslo...
no a v tuto chvili uz si muzes vesele kopirovat co chces kam chces :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #5 kdy: 29 Dubna 2008, 22:58:00 »
ok, v tom pripade se omlouvam za tu "lenost" ;)
stiskni alt+f2, do toho okynka napis gksudo nautilus a potvrd. do nasledujiciho okenka vepis svoje heslo...
no a v tuto chvili uz si muzes vesele kopirovat co chces kam chces :)
akorát že majitel pak bude root, možná bude třeba změnit majitele souboru, kdyby to chtělo zlobit. klíčová slova pro hledání na wiki : chown, chmod. bylo by dobré přidat sem podle jakého návodu je hra nainstalovaná (houkám kvůli orientaci). :D
prostý user
...selským rozumem...

hubby5

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2008, 23:24:36 »
Myslela jsem návod na stránkách www.wiki.ubuntu.cz Návod k instalaci je pěkný srozumitelný, horší je to s návodem na použití spávy pomocí sudo,na stejnýxh stránkách,  to se mi prostě nepovedlo. Děkuji za rady budu zkoušet dál :-)

hubby5

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Dubna 2008, 23:27:34 »
Moc děkuji za rady už se mi to povedlo, díky :-)

pawlik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Června 2008, 12:02:26 »
Zadam o radu...OpenTTD je super hra, ale ted se mi z niceho nic nechce pripojovat na sitovou hru. Vcera jsem to jeste normalne hral celej den po netu ale dnes sem k tomu prisel a kdyz zvolim hru "vice hracu" vyberu hru na "internet"u a stisknu "najit server", rozjede se tabulka s hrama a v tu chvili OpenTTD proste skonci a hodi me zpet do systemu...nevite proc to? Dost me to mrzi....sem na tom uz pomerne zavislej:)) Uz sem to nekolikrat cely preinstaloval, ale chyba je tu porad. Diky za kazdou radu.

Lorek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 14 Června 2008, 12:56:38 »
2 pawlik:skuste hru zapnout přes terminál a pak se podívejte co vám vyhodí za chybovou hlášku...

pawlik

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Června 2008, 18:04:12 »
tak sem to udelal a pri vyberu (internet hra) to vyhodi toto:

Segmentation fault

nic vic. a hra konci :'(
prosim pomoc...uz se projevujou abstinencni priznaky:)) Tu hru fakt miluju a prave multiplayer je uplne nejlepsi ::)
jeste sem kvuli tomu ted preinstaloval i cely system a je to stejne
« Poslední změna: 14 Června 2008, 18:21:29 od pawlik »

pawlik

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 14 Června 2008, 23:51:47 »
tak stale nic?...ja uz sem zoufaly:) jinak single normalne jde, ale to bohuzel u teto hry neni zrovna ono.... :'( :'( :'(

pawlik

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 15 Června 2008, 15:08:46 »
Tak uz vim kde je chyba, stalo se tak po aktualizaci baliku openttd. Jestlize si stahnu balicek DEB z inernetu (starsi nez v repozitari) hra bezi normalne. Po aktualizaci prestane chodit sitova hra jak jsem popisoval. Ale stejne bych se toho chtel zbavit. Diky za rady. Ahoj

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.