Předem říkám, že se omlouvám, kdybych napsal něco špatně, nebo něco, co se již více řešilo. Dané problémy sem již hledal, avšak ne všechny jsem zdárně vyřešil nebo pochopil.
1.)Grafická karta. Možná se ptám špatně, ale jaké ovladače musím nainstalovat? Ihned po startu mi byla nabídnuta instalace Akcelerovaný ovladač grafických karet ATI. Stačí to? Instaloval jsem pak i oficiální ovladače a to jednou rovnou (stáhnuté z internetu). 3D hry ale i po restartu neustále problikávaly, takže sem se rozhodl stáhnout EnvyNG. Odinstaloval sem ovladače a pak je nechal nainstalovat. Ati Catalyst Control Center mi zde zůstalo 2x. Nevím tedy jak jedno smazat, ani jestli funguje vše jak má, nevím jakou to má souvislost, že mi 3D hry problikávají.
2.)MPlayer. Samozřejmě mi nešlo přehrát video, změnil jsem tedy video na X11. Pak mi ještě šlo gl a gl12, ty ale problikávaly. U X11 není fullscreen, tak sem si našel možnost a to přidáním zoom=yes. Fullscreen funguje, ale parkát se mi stalo, že obraz se zpožďuje. Totem pracuje v pořádku.
3.)Amarok. Lze nainstalovat českou verzi? Když ho nainstaluji, je pouze v angličtine, přitom jsem myslel/četl že je lokalizován do češtiny.
4.)Tento dotaz jsem nehledal, omluvte, ptám se tedy na něj rovnou. Lze nějak natrvalo spojit Médium (disk C, kde je nainstalován Windows)? Písničky, které na něm mám se hlásí jako že neexistují, do té doby než na Médium kliknu.