Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Safari v ubuntu  (Přečteno 7085 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Safari v ubuntu
« kdy: 10 Června 2008, 10:48:00 »
Ahoj, potřeboval bych do ubuntu dostat safari. IE už zde mám(dle návodu), ale když si stáhnu Safari pro windows a spustím setup, vyhodí mi to, anglicky hlášku v hlavičce 7-zip a že nemohl otevřít soubor.
Co teď? To znamená, že ten 7zip tam neni a mam ho nainstalovat, nebo že je problém s nějakou komprimací nebo jak? (je to verze pro XP a VIsta)

Potřebuji to kvůli vytváření webovek (chci vědět jak se v čem zobrazej).

Dík za pomoc a rady...

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Safari v ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2008, 10:56:14 »

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2008, 11:05:41 »
Neboj, použil jsem google.
Ale jak jsem psal, vyhodilo mi to chybu. výpis z konzole:

x@x-notes:~$ wine SafariSetup.exe
preloader: Warning: failed to reserve range 00000000-60000000
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
err:dosmem:setup_dos_mem Cannot use first megabyte for DOS address space, please report
fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100

+ to hodí tu hlášku s 7-zip

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 10 Června 2008, 11:13:42 »
Taky mi to tam psalo, ale chvilku jsem počkal a pak se Safari pomocí Wine nainstalovalo a funguje dobře. Já jsem postupoval tak, že jsem jen kopíroval ty příkazy do Terminálu.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 10 Června 2008, 11:18:15 »
marp: a vyzkočila ti ta hláška Can not open file? (informační okýnko)
De oto, že po potvrzení se už nic dál neděje.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 10 Června 2008, 11:32:06 »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 10 Června 2008, 12:21:59 »
marp: a vyzkočila ti ta hláška Can not open file? (informační okýnko)
De oto, že po potvrzení se už nic dál neděje.

Nee, ta hláška mi vůbec nevyskočila.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 10 Června 2008, 12:31:25 »
Ty warnings jsou v pořádku, zobrazuje je to při každém spuštění. Postupovals přesně podle toho návodu? Ty písma atak? Ten 7-zip zkus naistalovat, tím nic nezkazíš. Jinak safari používá stejné jádro jako konqueror, tak můžeš webovka kontrolovat v něm:
http://en.wikipedia.org/wiki/KHTML

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 10 Června 2008, 12:43:22 »
Pro instalaci a používání Internet Exploreru v souladu se zákonem a licenčními podmínkami budete potřebovat zakoupenou licenci systému Microsoft Windows.

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #9 kdy: 10 Června 2008, 12:52:03 »
Pro instalaci a používání Internet Exploreru v souladu se zákonem a licenčními podmínkami budete potřebovat zakoupenou licenci systému Microsoft Windows.
a o tom tu někdo pochyboval nebo jaký význam má ten výkřik? Já bych to napsal ještě větším a tučnějším písmem! (-:
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #10 kdy: 10 Června 2008, 12:53:44 »
Možná je to trochu OT, ale nevíte náhodou někdo, proč už není Safari, iTunes a další Apple soft i pro Linux a Unix? Vždyť Mac OS X je Unixem a neliší se tolik od ostatních Unixů, tak přece nemůže být takový problém ten soft překompilovat a případně malinko poupravit. Určitě by to bylo jednodužší, než tyhle programy dělat na Windows. Přijde mi to od Apple malinko nefér, hlavně že teď vytváří iPody, které se smí používat jenom s iTunes, který pro Linux a Unix vlastně není.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 10 Června 2008, 13:14:38 »
Vivan: zakoupenou verzi Microsoft Windows samozřejmě mám (XP Home). Leč rozhodl jsem se XP vůbec nepoužívat. (a také je nepoužívám již delší dobu)

Vetinari: Co vim tak KHTML mělo vlastní jádro z kterého safari vycházelo při tvorbě svojeho, jiného a uplně to překopali. A KHTML se potom se Safari dohodli na spolupráci a vyvíjení jen jednoho. Nejsem si ale jistej, jestli už to je v takové fázi, že KHTML opravdu používá Safari jádro... Ale dík za typ. zkusim si to zjistit..

tak, instalace 7-zip do wine nepomohla, ale zkusil sem ztáhnout druhou verzi s nějakým playerem a ta šla bez problémů nainstalovat.

Díky za rady a občas hold není problém na vašem přijímači. :-)

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 10 Června 2008, 13:17:34 »
Kenji: pro linuxové programy je v applu emulátor. On má jiné knihovny a všechno, je to uplně stejné jako s windows... Jednoduše řečeno, je to úplně jiný operační systém.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 10 Června 2008, 13:41:15 »
Pokud máš opravdu legálně zakoupené Windows, doporučuju Virtualbox. Je to rozhodně lepší varianta než wine. Pak Ti pojede vše.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 10 Června 2008, 13:59:03 »
Vetinari: VirtualBox je určitě taky dobré řešení, ale je to trochu náročnější a zabírá to trochu víc místa.

Jo jinak pokud se instaluje IE7 i IE6 tak může nastat problém s proxy atd.. a to co jsem vyzkoumal popisujou zde: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Beta

takže když se to dá přes wine, tak bude lepší wine... :-)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #15 kdy: 10 Června 2008, 17:50:13 »
Citace
:D Legální systém.. co to je??
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #16 kdy: 10 Června 2008, 18:52:50 »
Možná je to trochu OT, ale nevíte náhodou někdo, proč už není Safari, iTunes a další Apple soft i pro Linux a Unix? Vždyť Mac OS X je Unixem a neliší se tolik od ostatních Unixů, tak přece nemůže být takový problém ten soft překompilovat a případně malinko poupravit. Určitě by to bylo jednodužší, než tyhle programy dělat na Windows. Přijde mi to od Apple malinko nefér, hlavně že teď vytváří iPody, které se smí používat jenom s iTunes, který pro Linux a Unix vlastně není.
Os X ma sice jadro puvodem z BSD, takze na nem je podpora POSIX api...ale take jsou tam ty pridane od jablek, tj. Carbon a Cocoa a pokud je Safari psane v nich, tak port na linux nebude tak snadny...
viz zacatek http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_(computing)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.