Zdravím,
hledal jsem IM messenger na Linux, který byl pro mě přijatelnou alternativou k QIP Infium, který používám na Woknech. Pidgin mi nevyhovoval tak jsem se, po chvíli pátrání, rozhodl pro Kopete (i když je pro KDE, tak to vypadá, že na Xfce funguje dobře). Nastavil jsem si ho k obrazu svému, avšak pár věcí mě na něm docela štve .
1) Nelze
vypnout metacontact mode - jsem zvyklý, že vidím protokoly zvlášť a je to pro mě docela důležité (každý máme nějakou úchylku

)
2) Nelze
přeskupit pořadí složek. Ani přes Drag'n'Drop ani jinak. Opravdu rád bych měl složky, které často používám nahoře pohromadě a ty které používám málo (různé jabberovské slovníky, rss a podobně) někde vespod.
3) Poslední, ne až tak důležitá věc - zdá se, že mé statusy vidí jen lidi co používají ICQ6. Lidé s QIP, QIP Infium, ICQ 5.1 hlásí prázdný status

Možná vám to připadá jako prkotiny, ale je na tom závislé mé duševní zdraví (zrovna jsem přežil několika hodinové trápení se z WiFi s chipsetem RALINK2500

)
Děkuji za odpověď, budu vděčný za jakékoliv rady.EDIT: Teď jsem zjistil, že při kliknutí na link se otvírá Thunderbird místo Firefoxu

Jak to změnit?