Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopete  (Přečteno 3159 krát)

Marty McFly

• Aktivní člen
  • *
Kopete
« kdy: 20 Dubna 2008, 16:19:33 »
mám v kopete icq jak zjistím co má ten druhý za klienta?

premet

• Host
Re: Kopete
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2008, 16:24:13 »
CO já vím tak tohle umí jen Kopete z nového KDE 4  :). Nebo se můžeš zeptat  ;D.
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 19:30:32 od Premet »

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2008, 20:38:40 »
něco podobného tam v nastavení je. nevím přesně kde, ale stejně to nefunguje. veškeré klienty (krom samotného kopete) hlásí jako icq2go apod. takže zbytečné...

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #3 kdy: 20 Dubna 2008, 22:24:35 »
používám gajim pro jabber, při transportu ICQ mi to hlásí(logicky) systém linux , ale messengera mi dává dobře, není čas změnit protokol? :D http://wiki.ubuntu.cz/Pro%C4%8D%20Jabber
prostý user
...selským rozumem...

Marty McFly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Dubna 2008, 22:30:26 »
používám gajim pro jabber, při transportu ICQ mi to hlásí(logicky) systém linux , ale messengera mi dává dobře, není čas změnit protokol? :D http://wiki.ubuntu.cz/Pro%C4%8D%20Jabber
jabber už mám od dubna 07 icq od srpna 06

icq je fakt shi.t spoustě lidí se  v poslední době nejde připojit píše jim to nesprávné heslo ikdyž je správné....
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 22:32:26 od Maca00 »

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 21 Dubna 2008, 10:17:25 »
to je sice hezké, ale je spousta lidí, která nemá sebemenší důvod přecházet na jabber. ICQ mám už hodně dlouho a tak mám i většinu kontaktů pod ním. Jabber mám tak dva roky a kontaktů na něm mi moc nepřibývá.
Jinak můj poznatek, jak mi hlásí kopete klienty: ICQ5-6 -> icq lite, QIP -> icq2go, trillian, kopete, gaim, miranda se hlásí správně

heethen

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Června 2008, 17:29:09 »
Zdravím,
hledal jsem IM messenger na Linux, který byl pro mě přijatelnou alternativou k QIP Infium, který používám na Woknech. Pidgin mi nevyhovoval tak jsem se, po chvíli pátrání, rozhodl pro Kopete (i když je pro KDE, tak to vypadá, že na Xfce funguje dobře). Nastavil jsem si ho k obrazu svému, avšak pár věcí mě na něm docela štve .

1) Nelze vypnout metacontact mode - jsem zvyklý, že vidím protokoly zvlášť a je to pro mě docela důležité (každý máme nějakou úchylku ;D )
2) Nelze přeskupit pořadí složek. Ani přes Drag'n'Drop ani jinak. Opravdu rád bych měl složky, které často používám nahoře pohromadě a ty které používám málo (různé jabberovské slovníky, rss a podobně) někde vespod.
3) Poslední, ne až tak důležitá věc - zdá se, že mé statusy vidí jen lidi co používají ICQ6. Lidé s QIP, QIP Infium, ICQ 5.1 hlásí prázdný status  :)

Možná vám to připadá jako prkotiny, ale je na tom závislé mé duševní zdraví (zrovna jsem přežil několika hodinové trápení se z WiFi s chipsetem RALINK2500  :-X;D
Děkuji za odpověď, budu vděčný za jakékoliv rady.

EDIT: Teď jsem zjistil, že při kliknutí na link se otvírá Thunderbird místo Firefoxu :( Jak to změnit?
« Poslední změna: 11 Června 2008, 18:00:49 od heethen »
Jsem čerstvý konvert z WinXP

Marty McFly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 11 Června 2008, 17:35:09 »
mě zase vadí že nevidím statusy ostatních!
vidím jen N/A nerušit apod. ale ty xtraz statusy nebo jak se to jmenuje nevidím

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #8 kdy: 11 Června 2008, 17:58:32 »
hledal jsem IM messenger na Linux, který byl pro mě přijatelnou alternativou k QIP Infium, který používám na Woknech.

Není to sice alternativa...[tady] ale třeba pomůže ;)
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Marty McFly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 11 Června 2008, 18:00:35 »
díkes - potlesk

heethen

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 11 Června 2008, 18:03:15 »
Není to sice alternativa...[tady] ale třeba pomůže ;)

No této možnosti se chci do poslední chvíle vyhnout, takže k ní přistoupím až když nebude zbytí  ;) Přesto dík.
Jsem čerstvý konvert z WinXP

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 12 Června 2008, 09:24:08 »
K původnímu dotazu, Jimm pro mobily (Java) to umí dost spolehlivě. Zobrazuje u kontaktů ikonku klienta. Obsahuje ikonky qipu, kopete a všech možných. Samotné kopete nepoužívám, tam nevím.
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Marty McFly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 12 Června 2008, 15:42:20 »
K původnímu dotazu, Jimm pro mobily (Java) to umí dost spolehlivě. Zobrazuje u kontaktů ikonku klienta. Obsahuje ikonky qipu, kopete a všech možných. Samotné kopete nepoužívám, tam nevím.
jimm používám na mobilu jsem spokojený! jak to ale souvisí  z PC klientem?

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 12 Června 2008, 19:56:03 »
Vlastně ani nevim :-D Já byl s Jimmem nespokojenej mimochodem :) , žere moc dat.  S PC klientem to nesouvisí. Jen je to jediný program co znám co to spolehlivě umí, u jiných mi to zlobí, nebo je nepoužívám :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.