Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tiskárna Cannon Pixma ip5000, jak na pridavani lidi v programu valknut?  (Přečteno 1499 krát)

ondra123

• Návštěvník
Dobrý den všem.
Předem bych chtěl Vám všem poopřát hodně zdraví a štěstí v novém roce 2007. :-)
A ted bych rád poprosil o radu.
Nainstaloval jsem si Ubuntu 6.06 a jsem z něho docela nadšený. Ale nefunguje mi tiskárna Canon Pixma IP5000. V ovladačích mi Ubuntu našel jen ovladač na ip4000. Ten jsem tam nainstaloval, ale tiskne mi to na 1/4 stránky (horní levý roh). V nějakých stránkách doporučovali ovladač na IP4100 (tady jiz zmiňovaný odkaz). Jenže je to v angličtině, kterou zas tak dobře nevládnu a hlavně v Ubuntu to ještě moc neumím. Je to v nějakém zdrojovém kódu (asi). Můžete mi poradit a napsat "kuchařku pro blbečky", podle které bych tu tiskárnu nainstaloval lépe?

Druhá  část mého dotazu je na program Valknut. Program Valknut 0.3.7 jsem si nainstaloval.
Zajímalo by mne, zda se dá nějak filtrovat lidi? V pravém sloupci je např. 150 lidí , kteří se účastní main chatu, nebo jsou jen připojeni. Když mi někdo napíše a já mu chci odpovědět PM, tak nevím jak (PM mi pravé myšítko neumožňuje a filtrování osob dle mnou zadaných parametrů taky nevidím).

Děkuji za odpovědi  Ondra
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:09:57 od Anna Taliánová »

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
Prosím o radu u Cannon pixma ip5000 a valknuta
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2007, 11:17:58 »
Citace: ondra123
Druhá  část mého dotazu je na program Valknut. Program Valknut 0.3.7 jsem si nainstaloval.
Zajímalo by mne, zda se dá nějak filtrovat lidi. V pravém sloupci je např. 150 lidí , kteří se účasní main chatu, nebo jsou jen připojeni. Když mi někdo napíše a jí mu chci odpovědět PM, tak nevím jak (PM mi pravé myšítko neumožňuje a filtrování osob dle mnou zadaných parametrů taky nevidím).

Děkuji za odpovědi  Ondra
Valkunt je hrůza - nicméně zatím nejlepší co na Linuxu seženeš na tom se asi shodnem - PM mi funguje tak že dvakrát levým kliknu na osobu.

Filtrování jsem zatím nepotřeboval. Nevim teda přesně jak to s ním myslíš, ale pokud chceš v seznamu lidí najít někoho třeba nevim .. "Tyranosaurus" tak si označ libovolného člověka a na klávesnici rychle za sebou zmáčkneš "t" potom "y" atd. - dycky ti to skáče na uživatele nejvýš v abecedě jehož první písmena začínají tim co píšeš.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 15:12:08 od Anna Taliánová »

Skeletonix

• Host

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.