Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pokročilé usínání a spaní  (Přečteno 1368 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Pokročilé usínání a spaní
« kdy: 16 Června 2008, 10:05:20 »
Lze zařídit, aby se po zavření víka NB uspal do RAM..... a když by mu "ve spánku" docházela baterie, aby se "napůl probudil" a uspal se na disk?

To by bylo podle mě optimální řešení pro NB.

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Pokročilé usínání a spaní
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2008, 12:22:07 »
no to je hodně zvláštní požadavek....

Nezbývá na to jen říci, že zřejmě ne. Ale ta první část je naprosto reálná, ta druhá už pokulhává na tom, že by něco muselo běžet v tom systému, popř by tam musel být nějaký snímač (HW).

Mám na vás však otázku, mně notebook vydrží uspaný v RAM téměř 15 hodin, možná více (více jsem nezkoušel). Tak mě napadá, co vám na tom vadí, jestli je pár hodin málo, popř proč ho rovnou neuspíte na disk.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2008, 13:21:03 »
no to je hodně zvláštní požadavek....

No, windows se tak (není to sice vázáno na stav baterie, ale na čas) standartně chovají - dokonce při tom meziprobuzení začne třeba hrát hudba, která byla přehrávána před uspáním. Osobně to považuji za ne moc dobrý nápad (notebook uspíte, dáte do tašky, naložíte do auta, jedete po nějaké hrbolaté silnici, notebook v kufru dostane nápad spustit se aby se mohl uspat zrovna ve chvíli, kdy projíždíte výmolem, hlavičky harddisku se setkávají s plotnou, data putují do křemíkového nebe...). Osobně by mi přišlo praktičtější uspávat zároveň do ram a na disk, nicméně sám mám nastaveno uspávání jen na disk při všech příležitostech (sklopení víka, slabá baterka) a jsem spokojen.
« Poslední změna: 16 Června 2008, 13:23:15 od Rincewind »

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2008, 10:36:09 »
aha, to jsem nevěděl, jelikož na mém notebooku windows obvykle nenastartovali z uspání ať už do RAM/disk
nyní pod ubuntu mám používám uspání na disk a je to bezproblémů. uptime 6dní a bez problémů...:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.