Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IE6 přes wine-doors  (Přečteno 2917 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
IE6 přes wine-doors
« kdy: 18 Června 2008, 09:44:41 »
Instalace IE6 přes wine-doors se bez problémů nainstaluje, ale nejde spustit...Aplikace > Internet > Internet Explorer 6 se zobrazí, kliknu na něj, ale nic se neděje...důvod instalace tohoto prohlížeče je kvůli tisku, nevím, jestli tohle bude řešení, ale za zkoušku nic. Když dám do náhledu tisku jistou stránku, kterou potřebujeme ve firmě, vytiskne ji na dvě stránky. Má to tisknout ale na jednu. Na jiných pc se systémem Win to funguje, nevíte někdo, kde by mohl být problém? Občas bývá problém i ve win xp, ale to jen ojediněle...donedávna vše fungovalo, pak do toho asi začali jebat, na ty stránky nejspíš něco dopsali a od té doby to začalo dělat problémy...bohužel na winech to jede, nevíte někdo co s tím?
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: IE6 přes wine-doors
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2008, 21:43:45 »
najděte ten IE (pravděpodobně /home/uzivatel/.wine/drive_c/Program Files/Internet Explorer, případně místo .wine bude .wine-doors, tyto skryté složky zobrzíte pomocí Ctrl+H ve vašem domovském adresáři), následně v terminálu IE spusťte (wine, přetáhněte nalezený exáč a smažte úvozovky ;))

Jinak chápu to dobře tak, že nějaké stránky tiskne IE na XP správně - vhodně, zatímco Firefox v Ubuntu nevhodně (na více stran)? Dalším řešením by mohla být Opera :P
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2008, 06:54:17 »
Nevím, jestli jsem spuštění pochopil správně:

ladik@ladik:~/.wine/drive_c/Program Files/Internet Explorer$ wine iexplore.exe
err:winedevice:ServiceMain driver L"TVICHW32" failed to load
err:module:import_dll Library shdocvw.dll (which is needed by L"c:\\windows\\system32\\iexplore.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"c:\\windows\\system32\\iexplore.exe" failed, status c0000135

Ve windows/system32/iexplore.exe tento soubor nebyl, tak jsem ho tam dohrál ručně, ale hláška stejná..jinak ty uvozovky, co bych měl odmazat by měly být kde?
A s tím tiskem, jedná se o stránku www.hponline.cz, na této stránce je sekce pro servis, kde je nutno se přihlásit, tam se vyhledá reklamace a zadá tisk. Najede další stránka pro tisk daného dokumentu a tento dokument se v náhledu pro tisk zobrazuje na dvě stránky. Ve widlích, když to ve firefoxu nejelo, tak jsem zkusil IE a tam to fungovalo...pak se to rozjelo ale i ve Firefoxu, tak nevím, proč to někdy jede a někdy ne. Každopádně na linuxech to v FF nejede, tak jsem to chtěl zkusit v IE nebo v té opeře. Než do těch stránek ale drbali, tak to fungovalo i na linuxech. Asi tam připsali pár řádků a optimalizovali to jen pro widle.

/// edit: Tak v Opeře problém stejný :( To asi nebude prohlížečem kua fix
« Poslední změna: 19 Června 2008, 07:00:43 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

oyankee

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2008, 09:58:36 »
A nemuze to byt jonym fontem? Ze je pak ten dokument vice roztahly?

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 19 Června 2008, 12:07:19 »
A nemuze to byt jonym fontem? Ze je pak ten dokument vice roztahly?
Řekl bych, že může.
Zkus jít do Systém -  Volby - Vzhled - záložka písmo - písmo dokumentů. (snad se to vztahuje i na ten tisk)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 19 Června 2008, 13:03:35 »
Tak bohužel, změnil jsem pár fontů, ale bez úspěchu :(..já už nevím co s tím a widle tam dávat nechci ani omylem, takhle to ale zůstat nemůže :(

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 19 Června 2008, 13:08:42 »
Tak bohužel, změnil jsem pár fontů, ale bez úspěchu :(..já už nevím co s tím a widle tam dávat nechci ani omylem, takhle to ale zůstat nemůže :(
Máš microsofti fonty naistalované?
http://wiki.ubuntu.cz/Microsoft%C3%AD%20fonty

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #7 kdy: 19 Června 2008, 13:13:54 »
A co trochu šalamounské řešení:

Nastav si tisk do PDF a o trochu větší papír, potom to z PDF vytiskni v měřítku na A4....

Sice takový drbání levačkou za pravým uchem, ale lepší než porušovat licensi a instalovat IE na Ubuntu...

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #8 kdy: 19 Června 2008, 13:23:32 »
Tak fonty jsem samozřejmě......................neměl, ale po instalaci se to bohužel nezměnilo...s tím pdf by to asi šlo, ale u nás se tiskne tak 100 dokumentů denně, chci vidět, jak to ty ženské budou dělat :) Tohle není pro mě, ale poprat se s tím budu muset já, pač já jim tady dal linux...ale ono to celou dobu jelo kua fix, proč do toho jebali..každopádně pořád to po mně chce 2 stránky :/

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #9 kdy: 19 Června 2008, 13:47:51 »
Ještě co znamená instalace přes wine-doors? Je to totéž, co tohle, http://www.ubuntugeek.com/running-internet-explorer-in-ubuntu-linux.html? Teď jsem zkoušel IEs4Linux a funguje bez problémů....

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 19 Června 2008, 15:41:45 »
V jake verzi FF ten tisk blbne? Ja mel blbou zkusenost s FF beta neco... kazda se chovala jinak, ale ve dvojce to bylo ok.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

roj

• Aktivní člen
  • *
    • ipsace i tiskace
« Odpověď #11 kdy: 21 Června 2008, 09:48:26 »
Zkus to pres editaci usercontent.css. Je to soubor v profilu FF, kterym muzes prepsat styly kterekoliv stranky. takze pro danou stranku vytvoris alternativni styl s mensim fontem, popripade uplne zrusis tisk nejakych bloku (hlavicky, paticky)
Hledej na www.czilla.cz
Ja takhle musim prepisovat zpotvoreny styl zdejsiho fora, abych ho vubec mohl pouzivat.
Xubuntu 18.4.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.