Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: curlftpfs - mount ftp  (Přečteno 4815 krát)

simon

• Návštěvník
curlftpfs - mount ftp
« kdy: 18 Května 2008, 13:40:03 »
Dobry den,
uz se s tim prdim nejaky ten den a porad ne a ne.

Potrebuju primountovat ftp tak aby se tvarilo jako lokalni disk.
Pomoci curlftpfs se mi to povedlo rucne. Pripojil jsem to do /mnt/ftp/repository tak kdyz v adresari repository vytvorim adresar, tak se to ftp odpoji a uz nejde nahodit.

pripojeni ftp pres fstab se nedari. vlozil jsem tam

Kód: [Vybrat]
curlftps#jmeno:heslo@ftp.server.cz /mnt/ftp/repository fuse defaults 0 0
ale po restartu se nic nepripoji.

zkousel jsem to jste takhle

curlftpfs#user:pass@ftp.example.com /mnt/host fuse rw,uid=500,user,noauto 0 0ale to zase rve ze neni fuse nebo co.

jsem fakt bfu tak se nezlobte. opravdu jsem googlil ale nikde nic.

pokud znate jiny zpusob pripojeni ftp jako disk tak sem s tim. klidne to udelam jinak

Pouzivam ubuntu 7.10

predem diky moc

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: curlftpfs - mount ftp
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2008, 13:47:10 »
První odpověď z google na mount+ftp:

http://gentoo-wiki.com/HOWTO_FTP_Mount

asi jste googli špatně... jinak těch odkazů bylo více....a bych se divil kdyby to nešlo...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

simon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2008, 13:50:56 »
ano podle tohoto navodu jsem to zprovoznil, konkretne curlftpfs. ale jak jsem psal. pokud chci zapsat do toho ftp tak se odpoji. to je muj problem. dalsim problemem je, ze ikdyz jsem podle toho navodu editoval fstab, tak se nic po restartu neprimountuje. opravdu jsem googlil, a opravdu jsem prosel vsechny odkazy ale nikde jsem nenasel odpovedi. proto se tazi vas jako profiku, jake reseni mountovani ftp pouzivate.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2008, 13:54:09 »
ano podle tohoto navodu jsem to zprovoznil, konkretne curlftpfs. ale jak jsem psal. pokud chci zapsat do toho ftp tak se odpoji. to je muj problem. dalsim problemem je, ze ikdyz jsem podle toho navodu editoval fstab, tak se nic po restartu neprimountuje. opravdu jsem googlil, a opravdu jsem prosel vsechny odkazy ale nikde jsem nenasel odpovedi. proto se tazi vas jako profiku, jake reseni mountovani ftp pouzivate.
No já používám jen ftp na svůj hosting dá se říct a to si vždy připojím, když je zrovna třeba pomocí gFTP. Jinak toto jsem nezkoušel. Ale ten návod na tom gentoo se tváří v pohodě. Uvidíme jestli někdo hodí nějakou zkušenost ještě.... popřípadě na to taky mrknu jestli mi to taky bude takhle zlobit ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

simon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Května 2008, 13:57:41 »
jestli budete tak hodny, tak to prosim vyzkousejte. i s tim fstab.
ja to potrebuju kvuli pohodlnejsi praci s ftp v programech ktere ftp neumi. a taky kvuli subversion abych mohl mit repository na ftp.

simon

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Května 2008, 14:05:02 »
tak ve fstab jsem vytvoril tenhle radek
curlftpfs#jmeno:heslo@ftp.server.cz /mnt/ftp/repository fuse user,disable_eprt,noauto
a pri pokusu o pripojeni ubuntu hlasi:

fuse:failed open /dev/fuse : permission denied

jdu googlit.

Ondra Žižka

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Června 2008, 06:32:53 »
Přišels na něco? Teď to jdu řešit taky... ale asi to budu řešit nikoliv přes fstab, ale přes spouštěcí skript uživatele.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.