Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: je na informatice na UK potreba windows???  (Přečteno 1974 krát)

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
je na informatice na UK potreba windows???
« kdy: 20 Června 2008, 21:55:19 »
chystám se v září nastoupit na výšku, a jak už to vypadá, skončím v praze na UK, obor informatika.
k tomu asi budu potřebovat notebook a má otázka zní, jestli si k němu mám pořídit i Windows???
Sám bych si je nekupoval, ale mám strach, abych je pak během studia nepotřeboval a nemusel je dokupovat... to si je radši koupím rovnou s ntb...
takže pokud tu někdo studuje na UK informatiku, je otázka jasná... je kvůli škole potřeba windows, nebo si vystačím s linuxem???

Zelvuska

• Návštěvník
Re: je na informatice na UK potreba windows???
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2008, 22:31:16 »
Nestuduju primo informatiku, ale mam mezi nimi par znamych. Pokud to budes chtit vedet presne, tak se zeptam, ale momentalne jsou vsichni doma. Tusim, ze to funguje tak, ze pokud si zapises nektere predmety, ke kterym je potreba windows, tak je moznost ziskat studentskou instalaci zdarma. Tyka se to predmetu jako je "Programovani pro windows", "Administrace systémů windows" a podobne... Melo by to byt k naleze ni i nekde na strankach UK. Zkus hledat nekde na informaticke sekci. Pokud budes mit nejaky konkretni dotaz, tak se klidne zeptej a sem preposlu odpoved, ale bude to az po vikendu.

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2008, 22:59:57 »
Jak je to s využíváním Win na UK vůbec netuším, ale zkus si zjistit, jestli fakulta není v programu MSDN AA. Studuju v Brně na MU (informatika) a VUT (elektro) a na obou to máme k dispozici, tak předpokládám, že UK by mohla taky... Jinak v rámci tohoto programu si můžeš některý Microsoft produkty (vč. XP, Vista,..) stáhnout a využívat pro svoje účely zdarma, takže žádný trable s nakupováním :)
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #3 kdy: 21 Června 2008, 15:00:04 »
no tak jsem kouka na ty předměty a asi si ty winy fakt koupím... možná bych si i zvolil nějaký předmět zaměřený na win, třeba mě zaujala správa systému windows...
pro sebe to potřebovat nebudu, ale přece jen, chci studovat informatiku a win je pořád ještě nejrozšířenější systém... a v ceně 20 000 za ntb mě už necelý 2 000 za oem win nezabijou

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #4 kdy: 21 Června 2008, 15:02:41 »
Ja bych se spolehnul na MSDNAA, u nas na VSE tak byl. Mas tam VS,MSProject, Office, Win...
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.