Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Telefon přes UFON  (Přečteno 5500 krát)

Rento

• Návštěvník
Telefon přes UFON
« kdy: 23 Června 2008, 22:57:32 »
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jak zprovoznit telefon poskytovatele internetu zn. UFON
Předem děkuji za tisíce odpovědí, každou přečtu :D

Rento

• Návštěvník
Re: Telefon přes UFON
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2008, 16:16:06 »
Vlastním ufounův Fofr internet, který přijímám pomocí USB modemu "ADU-510 CDMA EVDO". Součástí balíčku Fofr internet je možnost hlasového volání přes softwarový telefon za pomoci sluchátka s mikrofonem připojeného k modemu (součást dodávky). Software je samozřejmě připraven pro systém Windows. Tímto jsem se chtěl zeptat, zda se s tímto problémem  už někdo nezabýval. Internet jsem rozchodil a běží dobře, ale s telefonem si nevím rady.
UBUNTU 8.04

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2008, 21:38:22 »
Když se dívám do manuálu na str. 10
http://www.ufon.cz/cs/f/ufon3_cs/p/download/technickapodpora/AnyData510L/Manual-Ufonuv_fofr_internetAnyDATA510L-CZ.pdf
tak vidím že se jedná o složené zařízení.

mohlo by to jít detekovat modulem usbserial, pokud ne tak to bude zřejmě chtít najít datasheet k chipsetu qualcomm msm6800

Osobně bych někam nainstaloval windows, sw od ufona, nějaký slušný serial port monitor - třeba http://www.eltima.com/products/serial-port-monitor/ a podíval se na komunikaci mezi pc a modemem při hlasovém vytáčení.

pokud jen na některý port posílá příkaz atdt... tak bych si řekl že modem obsahuje celý mobil (kromě zbytečností jako klávesnice, display, sluchátko a mikrofon) a posílal bych mu v linuxu AT příkaz pro vytočení a vesele volal. (upozorňuju že naprosto netuším jakou síť Ufon používá, jestli umožňuje hlasová volání... - ET využívá pro CDMA původní NMT síť a všechny 601 čísla převáděl do GSM sítě)

některé AT příkazy třeba zde -  http://www.builder.cz/data/atc35.zip

No a pak je druhá možnost, že v modemu je jen zvukovka a pro volání používá softwarový přenos přes datové spojení - v tom případě bych to neřešil (ani nevím kudy bych na to měl jít), připojil bych si handsfree do zvukovky v PC a používal nějakého VoIP providera.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Rento

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Června 2008, 08:32:09 »
Děkuji za radu, vyzkouším.

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #4 kdy: 28 Června 2008, 09:38:10 »
Pořídila jsem si také tento modem a mám hloupý dotaz - myslíte že by šlo to šlo zpouštět a používat přes wine?

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
« Odpověď #5 kdy: 30 Června 2008, 13:51:02 »
MOhl bych vás poprosit o radu jak ten modem od ufouna rozběhat? Postupoval jsem podle některých návodů na tomto fótu i jidne na internetu, ale vrcholem mého snažení je, že modem se podaří detekovat ale připojení se pouze vytáčí. Koukal jsem do logů a žádná chyba se tam nevyskytla. Modem je nalezen, ale když v gnome-ppp dám připojit, tak to zamrzne na vytáčení a nic :-( Děkuji za radu :-)
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

herynk

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Července 2008, 19:27:59 »
Dobrý den, jsem Linuxový začátečník a poprosil bych o podrobný popis, jak rozchodit ufonův fofr internet s předmětným modemem. Děkuji moc. Herynk

herynk

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 04 Července 2008, 00:01:30 »
Ještě mám jeden problém, neumím napsat křížek před 777, mám notebook. Díky za pomoc.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 04 Července 2008, 06:34:29 »
Zkus pravy Alt + x.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

herynk

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 04 Července 2008, 14:36:31 »
Díky moc, Alt + x je v pohodě ale internet pořád nic, díky za každou radu

plastique

• Návštěvník
    • Online e-learning kurz pro WordPress

Rento

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 08 Července 2008, 07:26:34 »
Ahoj Kiklhorne,
děkuji za odpověď a chtěl bych se zeptat, co si představuješ pod tímto: "posílal bych mu v linuxu AT příkaz pro vytočení". Vůbec nechápu, nerozumím atd...
Nemohl bys mi to trochu blíže vysvětlit /asi jako pětiletému dítěti /. Nebo mě prosim nasměruj někam, kde bych si mohl rozšířit vzdělání. Díky
« Poslední změna: 08 Července 2008, 07:34:29 od Rento »

Rento

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 08 Července 2008, 07:37:55 »
Milá Pavlínko,
Pořídila jsem si také tento modem a mám hloupý dotaz - myslíte že by šlo to šlo zpouštět a používat přes wine?

přes Wine se mi ufounův software nepodařilo spustit.

Rento

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 08 Července 2008, 07:54:16 »
Pro Ondřeje Staňka a Herynka,

asi jste tam už koukali, ale přesto zkuste ještě jednou kouknout do diskuze pod názvem "Ufon na Ubuntu 8.04".
Je tam mezi mnohými a lepšími i můj skromný příspěvek. Zkuste to jinak než přes PPP nebo KPPP (přes ně jsem taky nebyl úspěšný). A zase se ozvěte, třeba rozchodíme ten zakletej telefon.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.