Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Potřebuji pár rad s nastavením  (Přečteno 1494 krát)

Milky_rasta

• Návštěvník
Potřebuji pár rad s nastavením
« kdy: 10 Července 2008, 03:59:50 »
Dobrý den, jsem celkem čerstvým uživatelem Kubuntu Hardy Heron. mám nainstalované prostředí KDE3, KDE4 a GNOME. a teď k problémům tak jako jeden z prvních je že mi přestaly fungovat multimediální klávesy na klávesnici (pro ovládání hudby...) ve všech prostředích a v KDE3 mi klávesnice nefunguje vůbec nebo spíš se napíše znak třikrát až po delším stisku klávesy. Dalším problémem je že se mi občas při odhlašování na obrazovce zobrazí nesmyslné barevné znaky nebo jen éééééééééééé. a poslední věc je nastavení obrazu na dva monitory. Když zapnu v kde4 nastavení monitoru tak se druhý sice zapne ale se špatným rozlišením které nejde změnit vypadá to jakoby jsem neměl oprávnění měnit ho protože tlačítka pro potvrzení jsou neaktivní. mám také problém s 3d akcelerací na grafické kartě MSI  NX8500GT TD512EH instaloval jsem ovladače přes envy ale když používám compiz tak dost často nefunguje.

kdyby bylo třeba: základní deska -Asus M2N-E
                        Processor        -AMD Athlon 64 3800+
                                             -1GB RAM
                        Grafická karta   - MSI  NX8500GT TD512EH

předem díky za rady
Kubuntu 14.04

Milky_rasta

• Návštěvník
Re: Potřebuji pár rad s nastavením
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2008, 17:01:00 »
nikdo nic?
Kubuntu 14.04

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2008, 17:28:48 »
mohu se pro začátek zeptat, proč všechna prostředí najednou? Pokud jste začátečník, měl by jste se spokojit s tím co máte tedy třeba GNOME a nejdříve prozkoumat (opravit chyby, zjistit co je špatně) a až po tom si začít se systémem hrát. Jelikož tím hraním a neuváženými operacemi člověk dělá chyby... a dost chyb...

teď k těm chybám, asi jste si těmi hrátkami rozhodil layout klávesnice a i nastavení monitoru... lepší bude, když si vyberte jedno a buď reinstalujte pouze na jedno prostředí, nebo se pokuste se jich zbavit a poté se může pustit do řešení problémů.

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Července 2008, 17:53:12 »
Zdravím, je to síce trošku OT, ale súhlasím s tvrdením kolegu Fractyho. Nie je dobré hneď na začiatku mať nainštalované všetky prostredia. Najmä KDE3 aj KDE4, pretože sú na sebe dosť závislé a KDE4 ešte stále nie je v úplne odladenej verzii.

Moja skúsenosť s KDE3 a KDE4 v Kubuntu HH:
Mal som KDE3, všetko bežalo. Potom som vyskúšal KDE4, po odinštalovaní všetkých balíkov, kt. systém nainštaloval z meta balíka kubuntu-kde4-desktop (neviem už celkom presne, či sa takto volá) mi prestalo korektne fungovať KDE3. Problém sa mi podarilo po pár minútach identifikovať, niekde je to tu aj na fóre. Problém bol v balíku scim, kt. zabezpečuje prepínanie klávesnice medzi viacerými jazykmi. Po odinštalovaní KDE4 mi systém odinštaloval aj scim a výsledkom bola nestabilita KDE, hneď ako som vykonal nejaký vstup z klávesnice. Dosť ma to hnevalo a podarilo sa mi to vyriešiť až za pomoci výpisov z terminála.

Myslím, že problémy, kt. máte môžu byť spôsobené práve rôznymi nastaveniami KDE3 a KDE4. V prípade problému s monitormi v KDE4 môže ísť o bug, prípadne nevyladenú funkciu. S týmto ale ja neviem pomôcť, snáď k tomu niečo povie aj Honorguard, ktorý KDE4 aktívne používa.

Prajem pekný deň

Milky_rasta

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Července 2008, 20:27:12 »
díky za rady ale všechny prostředí využívám protože hlavně ještě nemám ujasněno které budu využívat zatím mi nejvíce vyhovuje nedokončené KDE4 ale KDE3 jsem používal před tím a fungovali obě. potřeboval bych tam opravit alespoň klávesnici
Kubuntu 14.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.