Zdravím, je to síce trošku OT, ale súhlasím s tvrdením kolegu Fractyho. Nie je dobré hneď na začiatku mať nainštalované všetky prostredia. Najmä KDE3 aj KDE4, pretože sú na sebe dosť závislé a KDE4 ešte stále nie je v úplne odladenej verzii.
Moja skúsenosť s KDE3 a KDE4 v Kubuntu HH:
Mal som KDE3, všetko bežalo. Potom som vyskúšal KDE4, po odinštalovaní všetkých balíkov, kt. systém nainštaloval z meta balíka kubuntu-kde4-desktop (neviem už celkom presne, či sa takto volá) mi prestalo korektne fungovať KDE3. Problém sa mi podarilo po pár minútach identifikovať, niekde je to tu aj na fóre. Problém bol v balíku scim, kt. zabezpečuje prepínanie klávesnice medzi viacerými jazykmi. Po odinštalovaní KDE4 mi systém odinštaloval aj scim a výsledkom bola nestabilita KDE, hneď ako som vykonal nejaký vstup z klávesnice. Dosť ma to hnevalo a podarilo sa mi to vyriešiť až za pomoci výpisov z terminála.
Myslím, že problémy, kt. máte môžu byť spôsobené práve rôznymi nastaveniami KDE3 a KDE4. V prípade problému s monitormi v KDE4 môže ísť o bug, prípadne nevyladenú funkciu. S týmto ale ja neviem pomôcť, snáď k tomu niečo povie aj Honorguard, ktorý KDE4 aktívne používa.
Prajem pekný deň