Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopírování dvouvrstvého DVD [Vyřešeno]  (Přečteno 3573 krát)

josef.g

• Návštěvník
Kopírování dvouvrstvého DVD [Vyřešeno]
« kdy: 02 Července 2008, 20:44:17 »
Mám problém s kopírováním dvouvrstvého DVD v Ubuntu HH 8.04. Nevíte někdo, jestli dokáže nástroj "Kopírovat disk", který je v nabídce přes pravé tlačítko myši, korektně kopírovat dvouvrstvá DVD? Zkusil jsem to, vytvořilo to obraz, vyžádalo si to i správný typ média (DVD +R DL) a vše vypadalo OK až do okamžiku, kdy jsem si zkusil tu kopii přehrát. Lze to, ale nejde se na to dívat, obraz je zkreslený takovým způsobem, že z něj vypadávají obdélníky - ani nezkusím přiložit screenshot, protože se mi to doteď stejně nikdy nepovedlo - a zvuk je taky špatný. Zajímavé je, že celý systém menu funguje, DVD se přehrává (pokud se podaří najít správná tlačítka menu). Napadá mě, jestli to nemůže být nějaká protikopírovací ochrana (jedná se konkrétně o DVD Červený trpaslík 1, které jsem si chtěl zazálohovat).
Není lepší použít Brasero nebo K3b (popř. Nero - mám dual boot systém)? Ještě mě napadá, jestli byl dobrý nápad nechat vypalovat maximální rychlostí, možná bych to měl radši omezit na 4x nebo 2,4x? To experimentování je vzhledem k ceně dvouvrstvých médií poněkud drahá záležitost:(. Taky už jsem uvažoval o rozdělení dvouvrstvého DVD na 2 standartní, ale to bude asi dost netriviální operace. Poraďte prosím kdo máte aspoň tušení v čem by mohl být problém. Nečekám vyčerpávající návody, dost by mi pomohlo alespoň doporučení vhodného softu nebo link na návod.
Ještě k hardware, mám vypalovačku Optiarc DVD-RW AD-7170A, která podle specifikace umí jak DVD-R DL tak DVD +R9 (DVD+R9 je údajně jen jiné označení pro DVD +R DL). Takže tam by problém být neměl.
Díky předem za jakoukoliv pomoc.
« Poslední změna: 21 Července 2008, 21:41:24 od josef.g »

josef.g

• Návštěvník
Kopírování dvouvrstvého DVD
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2008, 21:28:28 »
Tak po malém experimentu můžu upřesnit: při přehrávání originálního DVD pomocí gmplayer přes menu DVD > Titles lze normálně přehrát jednotlivé kapitoly Červeného trpaslíka. Pokud zkusím přehrát přímo soubory *.VOB z DVD otevřeného v prohlížeči, objeví se naprosto stejné efekty jako na té nepovedené kopii. Na jiném dvouvrstvém DVD to funguje bez problémů. Takže nejspíš nějaká ochrana proti kopírování, ne?

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Re: Kopírování dvouvrstvého DVD
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2008, 13:50:33 »
Možná by bylo vhodnější to nejdřív sosnout na disk například něčím jako K9Copy, který ti z toho udělá i image a před vypalováním to vyzkoušet přehrát, jestli je to ok.
Kubuntu forever :-)

josef.g

• Návštěvník
Re: Kopírování dvouvrstvého DVD
« Odpověď #3 kdy: 21 Července 2008, 21:40:32 »
Díky za nasměrování. Zkusil jsem DVD95 a K9Copy. DVD95 mi v polovině zatuhl a musel jsem ho sestřelit. K9Copy se až do konce tvářil že to zvládne, ale na závěr stejně vyhlásil nějakou chybu a iso obraz nevytvořil.Naštěstí mě napadlo podívat se do /tmp a tam po sobě zanechal kompletní DVD strukturu s již dobře čitelnými nezkreslenými VOB soubory. Pak už stačili jen Avidemux a DeVeDe. Sice je to rozdělené na dvě DVD a menu je jiné, ale videosoubory jsou zazálohované v nesnížené kvalitě.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.