Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: firefox portable v linuxu [Vyřešeno]  (Přečteno 2856 krát)

kablik

• Návštěvník
firefox portable v linuxu [Vyřešeno]
« kdy: 06 Srpna 2008, 20:17:15 »
Používám firefox portable 2.0.0.16 pod windows na více počítačích, což mě plně vyhovuje, jenže teď mě nastal problém, potřebuji ho spustit v počítači, kde je operační systém Linux Ubuntu 8.04 a nevím jak na to.
Spouštět ho v linuxu jako windosovskou aplikaci přes program WINE se mi zdá zbytečně složité a jak pro systém, tak pro program nepříliš spolehlivé.

1) Existuje nějaká možnost jak spustit rovnou firefox portable i v linuxu?

2) Jestliže nejde spustit, tak jak co nejpohodlněji dostat všechna nastavení, hesla, doplňky a rozšíření z firefox portable na Linuxový firefox?
« Poslední změna: 06 Srpna 2008, 21:47:08 od kablik »

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: firefox portable v linuxu
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2008, 20:45:43 »
Záleží, zda portable verze používá stejné soubory s nastavením jako normální verze. Pokud ano, mělo by stačit vytvořit symbolický odkaz z ~/.mozilla/firefox na složku s nastavením toho portable.
Případně spustit Firefox tak, aby načetl nastavení z toho portable. Nemůžu ale nikde najít nějaký parametr, který by určoval umístění konfiguračních souborů.

kablik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2008, 21:06:01 »
Přiznám se, že na mě mluvíte nejspíš španělsky. :) Jsem v linuxu naprostá lama.

Záleží, zda portable verze používá stejné soubory s nastavením jako normální verze. Pokud ano, mělo by stačit vytvořit symbolický odkaz z ~/.mozilla/firefox na složku s nastavením toho portable.
Případně spustit Firefox tak, aby načetl nastavení z toho portable. Nemůžu ale nikde najít nějaký parametr, který by určoval umístění konfiguračních souborů.

Když jsem prohledával složky firefoxu v Linuxu, tak jsou úplně jiné než ve firefox pro windows a úplně jiné než ve firefox portable také pro windows. Předně ve windows se všechna nastavení ukládají do složky profile, jenže tuhle složku jsem v linuxu sice našel, ale obsahovala jen jeden soubor bookmarks.html (kde jsou uložené všechny záložky). Jinak jinou složku s názvem profile jsem nikde jinde v linuxovém firefoxu nenašel.

Do jaké složky se vlastně ukládají ve firefoxu pro linux, všechna nastavení a jak se spouští správce profilů v linuxovém firefoxu?
« Poslední změna: 06 Srpna 2008, 21:20:03 od kablik »

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #3 kdy: 06 Srpna 2008, 21:09:42 »
Ve složce /home/nejakyuzivatel/.mozilla/firefox (je skrytá, viz Wiki) je jedna (nebo více, pokud máte víc profilů) složka neco.default. Tam se ukládá nastavení uživatele.

kablik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2008, 21:37:15 »
děkuji.

Hodně mě zmátlo, že počítač s linuxem měl adresář home na jiném disku. Stačilo jen zkopírovat složku s profilem a vše se zdá že jede jak má.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.