Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xorg.conf - Kubuntu zamrzne při zavádění [vyřešeno]  (Přečteno 2164 krát)

ninjin

• Návštěvník
xorg.conf - Kubuntu zamrzne při zavádění [vyřešeno]
« kdy: 28 Července 2006, 15:18:55 »
Nejsem si jistej, jestli to sem zrovna patri, ale hw se to tyka.. :
nainstaloval sem Kubuntu, jel v pohode na tech defaultnich (vesa) driverech, ale vykreslovani grafiky bylo znatelne pomalejsi nez by melo byt a rozliseni slo max 1024*768.. tak jsem zkusil v nastaveni vybrat konkretni typ g. karty a monitoru, ale po restartu X-serveru mi monitor zobrazoval jen hlasku "video mode not supported" anebo mi zobrazoval jen takove zelene fleky (neda se to moc popsat, proste nejaka chyba v zobrazovani ci co...)
 .. tak jsem vlezl do textoveho rezimu a pokusil se v souboru xorg.conf vratit hodnoty tak jak byly (nevedel jsem ale jak to predtim bylo, takze jsem to naslepo zkusil), no a ted mi pri bootovani Kubuntu zamrzne...

bohuzel na navod o instalaci nvidia driveru sem zakopl az po tomhle incidentu, takze moje otazka zni:

je nejaka moznost, jak sehnat zpatky "defaultni" xorg.conf, nebo to zkratka nejak dat do poradku?

edit...: konkretne jde pravdepodobne o sekce "Device" , "Monitor" a "Screen" , v dalsich uz sem se nevrtal...

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2006, 15:43:29 »
Zkus z konzole
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-recofigure xserver-xorg.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

ninjin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Července 2006, 17:03:58 »
parada! mockrat dekuju, uz to fici :) .. sice az na druhy pokus se mi to povedlo,.. poprve sem zkusil ty nv drivery, ale opet nabehlo video mode not supported a po restartu zelene fleky.. tak sem zkusil nahodit zase vesa driver a s tim to jede, dokonce se chytlo i 1280*1024... nekde na wiki nebo nekde jsem videl navod na nvidia ovladace, pujde to s nim rozbehat?

kamarad mi radil, ze mam zkusit opengl sporic a pokud se mi bude sekat, tak to bude chtit nejaky ovladac primo delany pro moji graf. kartu... predtim mi ty sporice sly trhane, ted koukam ze nejedou vubec.. ale s tim se nejak poperu.. teda pokud je ten navod na wiki "funkcni" (?) ;)

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 28 Července 2006, 17:07:31 »
Pouzivam ovladac nvidia-glx z repositaru a akcelerace funguje bez problemu.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

ninjin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Července 2006, 17:39:38 »
aha, mno ted koukam do adepta a podle toho ho tu uz mam nainstalovany, ale jak ho vybrat, resp. ktzery to je, abyhc zas nezvolil neco, co mi rozhasi obraz?

ninjin

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Července 2006, 23:52:52 »
tak uz mi to fungujeeee, dik moc za pomoc :)

jen tak btw, kdyby sem jeste nekdo nahledl, tak sem to rozchodil pomoci tohohle navodu: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

vpodstate sem v kubuntu nemusel temer nic delat, "nvidia-glx" a ty restricted modules sem tu uz mel predinstalovane, takze stacilo napsat v konsoli, relognout a hotovo. to se mi moc libi :)

jeste jednou diky za pmoc i za tohle forum, nejspis t stravim jeste hodne casu :)

joo a koukam ze nemuzu zmenit nazev tematu, takze jestli tam nekdo muzete placnout "vyreseno" ;) ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.