Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Virtualbox - přídavky pro hosta - problém [vyřešeno]  (Přečteno 7548 krát)

lukestekk

• Návštěvník
Dobrý den,

nainstaloval jsem si do svého os Ubuntu 8.04 Virtualbox verzi 1.6.4, do kterého jsem nahrál os Win XP sp2, který funguje bez problému. Potřebuji ke své práci ovšem přenášet data mezi virtuálním a hostitelským systémem, což je velmi jednoduché za pomoci přídavků pro hosta. Za chodu virtuálního stroje jsem otevřel dle návodu na wiki Zařízení a kliknul na Instalovat přídavky pro hosta. Nic se ovšem nestane a já nevím, kde je chyba. již několikrát jsem skusil Virtualbox přeinstalovat, použít jinou verzi, ale stále nic. V předchozí verzi Ubuntu 7.10 mi vše fungovalo tak jak má a vše jsem dělal tak jako teď. Nevím tedy kde je chyba. Zde na fóru jsem hledal, ale konkrétní pomoc jsem nenašel. Budu velmi vděčný za jakoukoli radu.
Děkuji

« Poslední změna: 05 Srpna 2008, 19:07:54 od lukestekk »

truhlik

• Závislák
Re: Virtualbox - přídavky pro hosta - problém
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2008, 11:41:23 »
Dobrej,  ;D

EDIT: Ted uz to ztratilo to kouzlo.  :'(
« Poslední změna: 05 Srpna 2008, 14:57:23 od Luboš 'truhlik' Truhlář »
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

lukestekk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Srpna 2008, 11:55:04 »
Víte, kde by mohl být problém???

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2008, 12:09:02 »
Pokud jsi klikl na přídavky pro hosta a nezobrazil se ti žádný průvodce instalací, mrkni zda se ti přídavky pro hosta neobjevili jako vložené cd v xp. Pokud ano, tak je nainstaluješ jako jakýkoliv jiný program.
Mimochodem, klasická reinstalace programů v linuxu s 90% ničemu nepomůže. (viz. skryté složky v domovské složce)

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 05 Srpna 2008, 13:42:25 »
A pokud by to vůbec nešlo (ale mělo by), přidejte tento ISO soubor jako mechaniku:
/usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso

lukestekk

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Srpna 2008, 19:06:37 »
Supéééér, vše funguje tak, jak má. xxx.iso byl připojen a v Tento počítač ho stačilo spustit. Jen při startu virtuálních widlí se to na nějakou dobu zasekne na modré obrazovce. Díííííííík  ;)

luisah

• Závislák
Re: Virtualbox - přídavky pro hosta - problém [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 05 Srpna 2008, 20:19:37 »
Supéééér, vše funguje tak, jak má. xxx.iso byl připojen a v Tento počítač ho stačilo spustit. Jen při startu virtuálních widlí se to na nějakou dobu zasekne na modré obrazovce. Díííííííík  ;)
Tak při ukončení práce klikni na křížek a dej volbu uložit a nemusíš startovat win vůbec - rovnou se spustí "spuštěné".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.