Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co bylo na starém OS (Windows) lepší než v Ubuntu?  (Přečteno 9477 krát)

nettezzaumana

• Host
Re: Co bylo na starém OS (Windows) lepší než v Ubuntu?
« Odpověď #25 kdy: 30 Července 2008, 16:43:52 »
4 Quejky >> viz. muj posledni prispevek .. swap neni potreba mit nakonfigurovan na zvlastni partisne (pokud do nej nehibernujeme) .. staci mit vytvorene tzv. swapfile .. postup jsem napsal vyse

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #26 kdy: 30 Července 2008, 16:46:56 »
Citace
V každém případě by se jakýkoli systém neměl nechat uspat bez upozornění, v případě, že na to nemá (velikost swap, RAM). Myslím, že je v možnostech systému to zjistit a upozornit.

Tohle mi chybí na ubuntu - nefunguje mi dobře uspávání - ve win to bylo (o trochu) lepší - tam mi uspávání fungovalo, jen se mi po probuzení zase laptop silně přehříval...
Me pri uspavani zase strasne vadi muchy...Tedka sem se za jedou honil snad hodinu, nez sem ji rozplacl ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

qUAKER

• Host
« Odpověď #27 kdy: 30 Července 2008, 17:54:31 »
4 Quejky >> viz. muj posledni prispevek .. swap neni potreba mit nakonfigurovan na zvlastni partisne (pokud do nej nehibernujeme) .. staci mit vytvorene tzv. swapfile .. postup jsem napsal vyse

já mu jen radil, že se nemusí při editaci swap oddílu použít nějaké zvláštní livko ;)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #28 kdy: 30 Července 2008, 19:03:01 »
ma tento thread vobec zmysel? keby sa spytal niekto kto je novacik pochopim, ale niekto kto pouziva ako hlavny OS ubuntu a pouzival aj Win by si mal nazor spravit sam.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #29 kdy: 30 Července 2008, 23:43:05 »
Samozrejme, ze nema zmysel - ako hromada podobnych tem tunak...Radsej sa mozme bavit o zenskych, politike, o chlaste...jak tu furt donekonecna rozoberat tieto nezmysly.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #30 kdy: 31 Července 2008, 09:59:40 »
Samozrejme, ze nema zmysel - ako hromada podobnych tem tunak...Radsej sa mozme bavit o zenskych, politike, o chlaste...jak tu furt donekonecna rozoberat tieto nezmysly.
Politika už tu byla a zvedla se proti tomu vlna odporu - ale ženské a chlast, to by snad prošlo  ;D
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: 01 Srpna 2008, 12:54:34 »
Chalpi

Mně fakt chybí nějakej slušnej program na grafiku. Něco na tvorbu flashové a gifové animace popřípadě vůbec kvalitní bitmap nebo vector editor. S Gimpem se nějak nedokážu spřátelit a Windowsy už (zaplaťbůh) neprovozuju.
Nevíte o něčem? Bral bych (ač nerad) i něco přes Win.

Dík.

Jinak Ubuntu je fakt cool!

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #32 kdy: 01 Srpna 2008, 13:10:13 »
ja som si uplne v pohode nainstaloval Macromedia Flash MX2004 na Wine. Myslel som, ze budu problemy ale islo to hladko.

qUAKER

• Host
« Odpověď #33 kdy: 01 Srpna 2008, 15:07:39 »
Vektorová grafika - Inkscape
Bitmapová - Lepší editor než GIMP opravdu neseženeš, pokud chceš Photoshop tak CS2 jede přes Wine krásně.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 01 Srpna 2008, 19:23:39 »
jak říká qUAKER :)

btw s GIMPem se dá naučit vcelku rychle, stačí jeden 2 tutoriály a jde to samo, pokud člověk umí už s nějakým bitmapovým editorem, tak se jen přeučit pár zkratek..
jinak GIMP umí gif i animace...
a pak je tu třeba PIXEL > ale maximálně na ozkoušení, nekupovat, jelikož ten človíček, co to dělá je nějaký pomatený....

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.