Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ALSA - Neplynulí přechod písniček  (Přečteno 2934 krát)

Slinky

• Návštěvník
ALSA - Neplynulí přechod písniček
« kdy: 16 Srpna 2008, 14:58:27 »
Zdravím, mám problém s přechody písniček v Audaciousi, Amaroku i v Rhytmoboxu. U všech mám nastavenej modul ALSA. Když přehrávám hudbu ve flacu u který mají 2 stopy na sebe navazovat (ve Windowsu bezproblémově navazují), tady ve zmíněných přehrávačích za ALSI při přechodu znatelně přeskočí nebou lupnou. Neví někdo v čem může být problém?
Debian Testing Lenny RC2
Celeron 2.66 GHz, Geforce 6600, 512 RAM

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
Re: ALSA - Neplynulí přechod písniček
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2008, 17:58:58 »
máte povolen ESD (softwarové směšování zvuku)???
Systém > volby > zvuk..................záložka Zvuky...........

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2008, 22:36:56 »
To už povolený mám a stejně to dělá  ???. Tak budu bádat dál v čem by to mohlo být ale už moc nevím čeho se chytit. Nikdo s tím podobnej problém neměl?
Debian Testing Lenny RC2

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2008, 14:04:28 »
a máte (na záložce zařízení) nastave ALSA zvukový server ??(nebo automaticky detekovat...)

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2008, 16:25:44 »
Na záložce zařízení mám u všeho (Přehrávání zvuku, Hudba a Filmy, Audiokonference) nastaveno "ALSA Advanced Linux Sound Architecture" a u "Stopy výchozího směšovače" mám nastaveno "Intel ICH6 (Alsa mixer)".
Debian Testing Lenny RC2

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2008, 18:25:16 »
tak to netuším......jen zkuste (je to nepravděpodobné že by to chodilo) nastavit PulseAudio (nebo automaticky detekovat...)..........ale to může způsobit některé další problémy......a co jiné zvukové formáty ....ty nedělají potíže ??

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Srpna 2008, 20:21:17 »
PulseAudio ani automatická detekce nepomohla  ???. U mp3 to při přechodu taky lupne ale to i ve Windowsu, proto si radši přehrávám flaci který mají navazovat čistě z písničky na písničku. Myslím že ve Windowsu jsem nastavoval vyrovnávací paměť aby když hraje jedna písnička, aby rovnou přednačetla druhou. Protože jinak asi když začíná nová písnička, nejdřív jí to načítá a to nejspíš způsobí to lupnutí. Zkoušel jsem v Audaciousi nastavit "Velikost vyrovnávací paměti" na vyší hodnotu ale ALSA na to nějak nereaguje. Nejde nějak nastavit vyrovnávací paměť pro ALSU aby se taky přednačetla další písničku než ta která hraje?
Debian Testing Lenny RC2

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 19 Srpna 2008, 09:30:12 »
alsa je jen zvukový server o tohle se tušim stará přehrávač....

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 19 Srpna 2008, 14:13:30 »
Ale když u Audaciouse nastavím vyrovnávací paměť třeba 100 000 tak se chová pořád stejně jakobych měl nastaveno 500. Za výstupu ALSA ho vůbec nezajímá kolik nastavím vyrovnávací paměti, stejně tak u PulseAudio  ???. Proto jsem chtěl vědět jestli existuje nastavení bufferu přímo pro ALSU obecně. Teď jsem oběvil plugin "Crossfade plugin 0.3.14" kterej by měl řešit mezeru mezi písničkami tak ho jdu prozkoumat jak funguje, tak doufám že už konečně vyřeší problém mezer nebo lupnutí mezi písničkami. Jestli na to přijdu, tak dám vědět :).
Debian Testing Lenny RC2

Slinky

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 19 Srpna 2008, 22:21:32 »
Tak vyřešeno pomocí "Crossfade Plugin" :). Nastavil jsem ho podle Wiki - http://wiki.ubuntu.cz/Audacious a když v konfiguraci pluginu nastavím vyrovnávací paměť tak už písničky navazují jak mají. Tak díky za rady  :).
Debian Testing Lenny RC2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.