Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozvrtal jsem skoro vse a nejde Synaptic  (Přečteno 3103 krát)

nuclex

• Aktivní člen
  • *
Rozvrtal jsem skoro vse a nejde Synaptic
« kdy: 12 Září 2006, 10:31:51 »
Zdravim.
Chtel jsem nainstalovat program Airtraf.. no pri pokusu o kompilaci to hodilo hlasku.., ze to nemuze najit nejakou knihovnu. V Synaptiku jsem to nenasel tak jsem to stahnul a instaloval primo z netu. Hned nato se objevil problem se zavislostma.. Jal jsem se stahovat a instalovat.. Po 10 minutach snah :-) to uz hlasilo porusenou keš.. [pouzil jsem pri instalaci 1x i --force-all] Rikam si radej toho necham.. Odinstaloval jsem ale i neco dulezite..? protoze po restartu nejde spustit X. Jeste v grafice nesel vubec synaptic, firefox, opera, knotes atd.. Neprihlasim se v textu ani na sve jmeno [root v recovery modu v poho] Vse na co jsem sahal bylo kolem libc6, gcc, g++, cpp a jeste par pridruzenych programu.. Jak to cele dostanu do puvodniho stavu..? resp. jak zistit ktere puvodni verze programu tam byla a jak ji tam dostat?
Existuje neco jako oprava z CD jako u Mandriva Linuxu nebo prikaz, ktery najde vse poskozene a udela opravu nebo tak neco? Dik za radu.

Priklad chyba X je:

/usr/bin/X: relocation error: /usr/bin/X: symbol regexec, version GLIBC_2.3.4 not defined in file libc.so.6 with link time reference

Chyba pri pokusu o instalaci v recovery modu:
/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC-4.2.0` not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:12:40 od Anna Taliánová »
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Rozvrtal jsem skoro vse :-) Nejde synaptic
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2006, 17:13:59 »
jo na libc6 radsi nesahat.. :-) taky jsem ji jednou prepsal a reinstaloval jsem.. :D
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2006, 18:53:05 »
Jak mam alespon zachranit mysql databaze v Ubuntu kdyz nemam backup? Vyskrabnu to nejak.. kdyz jo co mam kopirovat..? Dik.
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2006, 02:03:43 »
Jak si rikal, root v recovery modu jede, takze k datum se dostanes bez problemu. Co to je za mysql databaze?
Neni spatnej napad zalohovat si svuj home adresar (/home/franta) a adresar s konfiguraky (/etc)
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2006, 03:17:50 »
Mysql "byla" databaze v ramci lokalnich www stranek, alba.. Celej den nikdo k veci nereagoval, tak to preinstaluju.. alespon nadelim vice mista. Adresar /home jsem zalohoval.. /etc ne :-) Ono Mandriva nebo Ubuntu.. dokud nezaplatis prd se (mimo to jak udelat ikonu) dozvis :-) Tu nebo tam. Ponauceni do dalsich dnu.. jedine reseni problemu (mimo ty co popisuje english ubuntu web) je cista instalace.. Skoro jako na zive.. doctes se tam jenom to, co uz nekdo predtim a hlavne jinde napsal.. U Mandriva Linuxu je alespon oprava z CD..
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:14:13 od Anna Taliánová »

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #5 kdy: 15 Září 2006, 15:38:42 »
Dost škoda, Mysql databáze se dá snadno přenášet a je uložena v /var/lib/mysql ... tak pro příště
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:14:45 od Anna Taliánová »
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2006, 16:23:57 »
Pravda.. je to tam.. Tak priste :-)

snop

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2006, 17:04:01 »
Citace: nuclex
Zdravim.
Chtel jsem nainstalovat program Airtraf.. no pri pokusu o kompilaci to hodilo hlasku.., ze to nemuze najit nejakou knihovnu. V synaptiku jsem to nenasel tak jsem to stahnul a instaloval primo z netu. Hned nato se objevil problem se zavislostma.. Jal jsem se stahovat a instalovat.. Po 10 minutach snah :-) to uz hlasilo porusenou keš.. [pouzil jsem pri instalaci 1x i --force-all] Rikam si radej toho necham.. Odinstaloval jsem ale i neco dulezite..? protoze po restartu nejde spustit X. Jeste v grafice nesel vubec synaptic, firefox, opera, knotes atd.. Neprihlasim se v textu ani na sve jmeno [root v recovery modu v poho] Vse na co jsem sahal bylo kolem libc6, gcc, g++, cpp a jeste par pridruzenych programu.. Jak to cele dostanu do puvodniho stavu..? resp. jak zistit ktere puvodni verze programu tam byla a jak ji tam dostat?
Existuje neco jako oprava z CD jako u Mandriva Linuxu nebo prikaz ktery najde vse poskozene a udela opravu nebo tak neco? Dik za radu.

Priklad chyba X je:
/usr/bin/X: relocation error: /usr/bin/X: symbol regexec, version GLIBC_2.3.4 not defined in file libc.so.6 with link time reference

Chyba pri pokusu o instalaci v recovery modu:
/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC-4.2.0` not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)
:D ..dobreeee
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

nuclex

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2006, 19:14:59 »
[Jedine] dobre na tom je:
1. Za Ubuntu se neplati
2. Jede na tom packet injection na hostapu :-)
Jinak "preparace" nebo reinstal systemu po kazde druhe aktualizaci :-) ..hmm hmm..
Divko uz mam pjekne sjete :-)
Byt ale Ubuntu lek, netestoval bych ho :-)
« Poslední změna: 06 Května 2008, 19:27:13 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.