Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vzdávám to  (Přečteno 12873 krát)

nettezzaumana

• Host
Re: Vzdávám to
« Odpověď #25 kdy: 06 Prosince 2008, 20:32:25 »
to Jirina: Až si příště budete kupovat počítač či komponenty, zjistěte si, jestli existují ovladače pro Linux, jestli ten HW je kompatibilní s Linuxem.

Já to udělal tak, že jsem si koupil ověřené komponenty a postavil si z nich computer. A hardwarové problémy nemám. Ale uznávám, že nemá cenu, abyste si kvůli Linuxu kupoval nový počítač.

Přeji Vám hodně úspěchů!
.. presne tak .. kdyz si kupuju pocitac, tak si davam pozor na to, co v nem bude a hw problemy nemam stejne jako sir drhlik zadne !!

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 06 Prosince 2008, 20:42:57 »
ÁÁÁno, počítač jsem vybíral kompatibilní s linuxem (viz. podpis) a dělám na něm v Ubuntu doteď. Jediný co jsem neodhadnul je webkamera na chipu Ali M5602, která nejede dodnes ani s vývojovým ovladačem.

Prostě a jednoduše mě přestalo bavit si se systémem hrát, chci se věnovat jiným věcem.
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

speedzero

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 06 Prosince 2008, 20:45:05 »
Já ten cas obetujem pre hladanie toho ci onoho ...hardware. Ale uznávam ze vetsina výrobcov akokebi zabudla ze existuje aj nieco nieco ineho ako Win :-[  Ale fakt je ten ze odkedi mam linux tak neriesim vyrusi.... a to je jedno velkééé + a to chodim vsade mozne  ;D Sloboda SURFOVANIA   ;D ;D ;D  

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 06 Prosince 2008, 21:27:05 »
Mno, ja si koupil zelezo stavene na linux, takze tech problemu mam pomalu, nebo to jsou banality ktere jsem linej resit. Je fakt, ze cim novejsi distro, tim horsi vysledek, ale co se da delat. Vcera jsem delal cistou instalaci Hardyho, takze jsem se vratil do minulosti taky(jak pise kolega na zacatku) ;D
II byl hroznej sunt a vubec prvni distro, ktere mi zacalo delat zavaznejsi problemy. Zacalo to na Alpha 5, kdy mi nesla klavesnice(jasne, testovacka, ale prece) a ve finalnim distru(disastru) :) mi nesel zvuk, coz je dost zavaznej problem, navic kdyz v prechazejicich verzich se zvukem problem nebyl vubec zadnej. Cca 5-10 boot skoncil cernocernou tmou a blikajicim CAPS LOCKem, pricemz byl laptop death a pomahal jedine tvrdej shutdown. Poohlizim se po jinem gnome distru(Xfce by taky uslo), tak snad neco slusneho najdu, at mam alternativu do budoucna. Prechod zpatky na Widle(mam trialboot s oSE a Vistou, kterou bootuju jenom na update) by byl to posledni...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #29 kdy: 06 Prosince 2008, 21:37:22 »
Já ten cas obetujem pre hladanie toho ci onoho ...hardware. Ale uznávam ze vetsina výrobcov akokebi zabudla ze existuje aj nieco nieco ineho ako Win :-[  Ale fakt je ten ze odkedi mam linux tak neriesim vyrusi.... a to je jedno velkééé + a to chodim vsade mozne  ;D Sloboda SURFOVANIA   ;D ;D ;D  
.. ale dyk to neni pravda !!! vetsina vyrobcu moc dobre vi, ze v enterprise rovine je jejich hw vyuzivan na serverech a proto podporuji i jine systemy (at se ti to nelibi jak chce) ..

potom jsou tu vyrobci urcite end-user specifickeho hw, jako usb-vakuove-pumpy, serial-port-toastovace, paralel-port-krmitka-do-akvaria a tam je to vyrobcum jedno ..

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 06 Prosince 2008, 21:46:23 »
viel Glueck ;)
jinak te bohuzel musim trosku zklamat: s novym HW uz mozna podpora pro winXP bude horsi a horsi. uz ted na nejake laptopy clovek horko tezko shani driver a pokud sezene neco neofiko, pada to apod. vsechno jde bohuzel ve znameni vista. proto mam winXP jen jako herni zavadec pro tituly, kde to nelze zatim rozbehout pod wine nebo nativne. pod ubuntu mi funguje vsechno stabilne a spolehlive, proto jsem ho nasadil vsude. co se tyka upgradu na vyssi verze, tam bych take radeji uvital mene radikalnich zmen, aby clovek nove nemusel zkoumat, kde to same nastavit.
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #31 kdy: 06 Prosince 2008, 21:49:06 »
4@nettezzaumana →   usb-vakuove-pumpy :D dobrý  :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 06 Prosince 2008, 21:51:15 »
Jedine, co ma s.ere, ze sa nemozem z XP dostat na linuxove partisny a pracovat s vecami - naopak to samozrejme ide.
Nainstalujte si do XP Ext2fsd a je po problému. ext2/3 partition můžete namapovat na jako další písmenko.

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 06 Prosince 2008, 22:22:45 »
Jedine, co ma s.ere, ze sa nemozem z XP dostat na linuxove partisny a pracovat s vecami - naopak to samozrejme ide.
Nainstalujte si do XP Ext2fsd a je po problému. ext2/3 partition můžete namapovat na jako další písmenko.
jeste tam neni kompletne ext3 podpora... u ext2 bych se uz asi nebal.
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 06 Prosince 2008, 22:32:46 »
Nedala by se pro tento účel využít Samba?

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #35 kdy: 06 Prosince 2008, 23:19:57 »
Já mám fakt asi štěstí, protože s Linuxem si hrát nemusím a prostě funguje. Pravda je ta, že kupuju jen hardware, který je v Linuxu podporovaný, ale ne na úrovni "taky funguje", ale je pod Linuxem opravdu funkční.
Jelikož píšu na Ubuntu recenze a pracuji taky na knížce, tak se problémům nevyhnu. Musím totiž nasazovat Ubuntu na produkční mašinu už od beta verze. To se potom s problémy potýkám. Kdybych byl ale obyčejný uživatel, který se Linuxem neživí, ale prostě ho jen používám, tak si nainstaluju Ubuntu vždycky tak měsíc po vydání a nemám problém. Na mém notebooku ThinkPad T61 nyní funguje veškerý hardware 100% a nemám ani náznak nestability, klidně mám uptimy 10 a víc dní a restartuju jen tehdy, když si to vyžaduje nějaký update.
Chápu ale, že někomu Linux z nějakého důvodu nevyhovuje a dá přednost raději XP. Pro mě je už Linux priorita. Já nepřemýšlím, jaké by to bylo na Windows. Mně prostě Linux vyhovuje a částečně mě i živí a podřizuju mu zbytek. Nekupuju věci, které na něm nefungují, hardware vybírám podle kompatibility s Linuxem atd. Za poslední dva roky jsem narazil pouze na jednu situaci, kdy jsem něco potřeboval a pod Linuxem to prostě nešlo. Připravoval jsem se na TOEFL a přípravné testy byly na CD v aplikaci, která ve Wine nešla ani omylem, vyřešil jsem to tak, že jsem si ten test vždycky šel udělat do studijního centra. Dlouhodobě mi chybí, ač to není akutní, dobrá podpora synchronizace Evolutionu s nějakým chytrým telefonem. To bych potřeboval. Kdybyste věděli o nějakém telefonu, který má bezproblémovou synchronizaci, tak dejte vědět. Zatím všechny mé pokusy s mým Sony Ericsson ztroskotaly.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #36 kdy: 06 Prosince 2008, 23:26:14 »
@sesivany
pouzij vmware, KVM, virtualbox pokud budes potrebovat neco co ve wine nerozbehnes .. mam chut rict, ze to tak taky delam, ale neni to uplne pravda, pac naposled jsem musel vmware potupne zapinet pred mnoha updaty jadra, takze by mi ted ani nebezel ;)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #37 kdy: 06 Prosince 2008, 23:33:00 »
@sesivany
pouzij vmware, KVM, virtualbox pokud budes potrebovat neco co ve wine nerozbehnes .. mam chut rict, ze to tak taky delam, ale neni to uplne pravda, pac naposled jsem musel vmware potupne zapinet pred mnoha updaty jadra, takze by mi ted ani nebezel ;)

Konkrétně u toho výukového CD jsem to ve virtuální mašině zkoušel, ale má to nějakou zk*rvenou ochranu proti kopírování a ač to bylo originální CD, tak ve virtuální mašině ten program vyšiloval, že to originální CD není. Řešil jsem to i s jejich podporou a řekli mi, že nikdo při vývoji aplikace nepočítal s tím, že to bude někdo provozovat ve virtualizovaném systému.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #38 kdy: 06 Prosince 2008, 23:36:27 »
afaik minimalne vmware umi DRM, coz znamena, ze pouziva celou mechaniku jako by byla jeho, takze os ani nepozna, ze to je jinak ..

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #39 kdy: 06 Prosince 2008, 23:40:37 »
afaik minimalne vmware umi DRM, coz znamena, ze pouziva celou mechaniku jako by byla jeho, takze os ani nepozna, ze to je jinak ..

Díky, vyzkouším, je fakt, že jsem to tenkrát zkoušel ve VirtualBoxu.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #40 kdy: 06 Prosince 2008, 23:45:25 »

Díky, vyzkouším, je fakt, že jsem to tenkrát zkoušel ve VirtualBoxu.
.. pozor .. pouzij vmware verze 1.0.8, ne 2*

http://www.vmware.com/download/server/

.. je to podvod na lidi :: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29410.0.html

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.