Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nove Xubuntu 8.04 a prochazeni Win site  (Přečteno 2885 krát)

Jezza

• Návštěvník
Nove Xubuntu 8.04 a prochazeni Win site
« kdy: 19 Května 2008, 16:48:08 »
Zdravim,
mam problem.
Presel jsem z Kubuntu 7.10 na Xubuntu 8.04 kvuli touze po pruznejsim a rychlejsim systemu. A to se mi opravdu splnilo,  podarilo se mi mnoho veci rozchodit bez problemu.

Mam ale problem s prochazenim WIN site. Bez problemu jsem rozchodil sdileni moji jedne slozky s pocitaci v siti, ale ja nejsem schopen dostat se k nim. Oni ke mne bez problemu zapisuji.
Navic me prekvapilo ze jsem ani nenasel v Menu Xubuntu zadnou ikonku pro Samba sit (V Kubuntu to bylo.).

Poradite mi nekdo?  ???

Miko10

• Stálý člen
  • **
Re: Nove Xubuntu 8.04 a prochazeni Win site
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2008, 19:43:23 »
V 8.04 to uz je zakomponovane niekde v Spravcovi nastaveni. V starsich verziach to trebalo spravit rucne. Rucne si bud nainstalujes balik pyNeighborhood, alebo si mozes spravit nativne prehliadanie siete thunarom pomocou tohoto navodu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=304131&highlight=xfce+samba
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

mrj

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2008, 11:51:07 »
Zdravim,
mam problem.
Presel jsem z Kubuntu 7.10 na Xubuntu 8.04 kvuli touze po pruznejsim a rychlejsim systemu. A to se mi opravdu splnilo,  podarilo se mi mnoho veci rozchodit bez problemu.

Mam ale problem s prochazenim WIN site. Bez problemu jsem rozchodil sdileni moji jedne slozky s pocitaci v siti, ale ja nejsem schopen dostat se k nim. Oni ke mne bez problemu zapisuji.
Navic me prekvapilo ze jsem ani nenasel v Menu Xubuntu zadnou ikonku pro Samba sit (V Kubuntu to bylo.).

Poradite mi nekdo?  ???

ako to dopadlo? mam podobny problem

Jezza

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2008, 12:00:38 »
No dopadlo to, ze jsme vlastne skoro nic nevyresil. Pouzil jsem takove reseni nereseni. Dokazu prochazet site pouze pres program pro KDE. Jmenuje se smb4k. A je normalne soucasti repozitaru. Zkus to, me to vetsinou pres nej funguje...

mrj

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2008, 12:06:44 »
Takze ak to spravne chapem v xubuntu nie je graficka podpora pre prechadzanie win siete... hmm

mrj

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Září 2008, 12:10:54 »
Navyse mi nefunguje Synaptic Package Manager, po kliknuti na volb v menu sa chvu tvari ze nieco robi ale nic sa neudeje..

Jezza

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Září 2008, 13:57:14 »
No nevim o zadnem takovem programu grafickem. ALe to Smb4k slape celkem dobre.

No ja Synaptic nepouzivat, pouzivam adept(apt-get). Nejak totiz Synapticu nemuzu prijit na chut.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.