Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: divné chování Amaroku  (Přečteno 1576 krát)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
divné chování Amaroku
« kdy: 23 Června 2008, 22:42:00 »
zdravím, poslední asi tři dny mi občas Amarok udělá to, že když ho chci spustit, chvilku trvá, než se objeví splash, potom normálka naběhne, já kliknu "play" a začnou se měnit názvy skladeb, jakoby byly nedostupný (připomíná mi to, když jsem ve winampu zvolil přehrávat playlist složenej ze skladeb, který byly na cd a přitom to cd nebylo v romce, taky to skákalo z jedné na druhou).
no a tak to chvilku přeskakuje, pak okno zšedne. takže dám zavřít, on mi sdělí, že neodpovídá, takže klik na "Force quit".
Když ale potom otevřu sledování systému, je tam proces "amarokapp", kterej tam normálně je, když amarok běží a ukazuje se u něho, že spí. tak kliknu ukončit proces, ano, opravdu a ejhle, objeví se dva nebo tři a čím víc se ho snažím ukončovat, tím více se jich objeví. teď jsem to vydržel, tipuju, tak do 15 procesů (standardní velikost toho okýnka a něco). a pak vypl pc...
napadá vás nějaký racionální zdůvodnění tady tohohle?  ???
doufám, že se mi to povedlo popsat tak nějak srozumitelně...  ;)
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Pavel Půlpán

Re: divné chování Amaroku
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2008, 22:57:25 »
Zkusils vypnout sledování změn v databázi hudby? Třeba to jenom šrotí... ;)

MarkStone

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2008, 06:23:56 »
Mne tohle delal Amarok, pokud jsem nemel nainstalovan kodek pro prehravani mp3. Po jeho instalaci to prestalo.
Pokud je nula dostatečně velká,
 může se stát malou jedničkou.

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2008, 06:42:19 »
Skús aktualizovať kolekciu, a , ako radil PP, vypnúť jej automatickú aktualizáciu.
A proces skús nie "ukončiť" ale "zabiť", to by nemalo takto zlyhávať

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 24 Června 2008, 08:55:18 »
Zkusils vypnout sledování změn v databázi hudby? Třeba to jenom šrotí... ;)

mno, já nikdy nic takovýho ani nezapínal...  ;D ale zkusím se po tom mrknout...

edit: tak jo, projel jsem menu tam, nazpátek a ještě jednou tam, nastavení, všechno jsem poklikal pravým, ale něco, co by se jmenovalo tak, jak jste popsal jsem fakt nenašel...  :-[

edit2: tak jo, už jsem to asi našel... Nastavit Amarok - Kolekce - Hlídat změny ve složkách
je to tak? jestli jo, tak to bylo zaškrtlý a teď jsem to vypnul, tak uvidíme...

Mne tohle delal Amarok, pokud jsem nemel nainstalovan kodek pro prehravani mp3. Po jeho instalaci to prestalo.

to bych chápal, ale restricted extras atd. pro přehrávání mp3 jsem instaloval snad jako první věc hned po zavedení Ubuntu...
« Poslední změna: 24 Června 2008, 09:04:05 od brumla.cz »
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 24 Června 2008, 09:42:47 »
Jj, to je přesně ono. ;) Nezapínal jsi to proto, že je to ve výchozím stavu zapnutý. :D

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Června 2008, 09:46:27 »
Jj, to je přesně ono. ;) Nezapínal jsi to proto, že je to ve výchozím stavu zapnutý. :D

ok...  :D
tak uvidíme, zatím jsem ho dnes zapnul dvakrát a funguje, tak doufám, že je to tímto vyřešeno...  ;)

edit: divný mi ale je, že i když jsem to měl zapnutý od začátku, začalo to dělat problémy až teď, v podstatě "zničehonic"...
« Poslední změna: 24 Června 2008, 09:59:12 od brumla.cz »

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 24 Června 2008, 10:35:40 »
tak ne... už to udělal zas...  :(
nemůže to nějak souviset s Cairo-Dockem? mám takovej pocit, že to dělá zhruba od doby, co jsem ho nainstaloval a přidal do něj spouštěč amaroku...?

edit: takže když jsem playlist omezil na dvě skladby, přeskákalo to obě a pak vyhodilo hlášku:
Kód: [Vybrat]
Zvukový výstup nedostupný, zařízení je zaneprázdněné.
 xine parameters:
« Poslední změna: 24 Června 2008, 11:25:42 od brumla.cz »

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 08 Září 2008, 13:46:56 »
takže dnes se problém vyskytl opět a tuším, že to vždy udělalo poté, co jsem zkoušel spustit program přes wine a on nějakým způsobem spadl... pak restartuju grafické prostředí, protože koukat se na 640x480 nebo kolik to je, se opravdu nedá, nicméně ani to nepomůže, když chci přehrávat hudbu, musím restartovat pc...

takže kdybyste měl teď někdo nějakej nápad?  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.