Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GRUB [vyřešeno]  (Přečteno 2644 krát)

Pavlinaxx

• Host
GRUB [vyřešeno]
« kdy: 13 Září 2008, 19:25:54 »
Tak jsem instalovala druhý systém na flesch disk a něco podělala. Pokud chci nyní spustit kompik nenaskočí grub. Pokud restartnu kompik s flasch diskem, naskočí nabídka pro výběr dual boot. vyberu boot z disku a vše naskočí tak jak má, pak lze flesch vyjmout a je vše OK. Jak vrátit normální bootování? Díky
« Poslední změna: 14 Září 2008, 09:28:58 od Vojtěch Trefný »

premet

• Host
Re: GRUB
« Odpověď #1 kdy: 13 Září 2008, 20:41:50 »
Nejde normálně obnovit/nainstalovat Grub na původní disk ?

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 13 Září 2008, 21:41:51 »
Presne, staci postupovat podle wiki obnova grub. Grub se totiz nahral na tu flashku. Takze ho staci obnovit na hdd :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Pavlinaxx

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2008, 22:41:43 »
Presne, staci postupovat podle wiki obnova grub. Grub se totiz nahral na tu flashku. Takze ho staci obnovit na hdd :)

Já to předtím podle wiki zkoušela, jenže to nešlo. Teď jsem to zkusila znovu a podařilo se. Dělala jsem chybu v označení disků. Systém mám na sdb1 .... takže obnovovat musím na hd1,0. Měla jsem tam trochu zmatek

Radix

• Stálý člen
  • **
Re: GRUB (Vyřešeno)
« Odpověď #4 kdy: 14 Září 2008, 09:08:17 »
Pro takové případy je dobré mít na CD Super Grub, který mně vždy pomohl. Stačí se pak jen proklikat k Restore Grub in Harddisk, potvrdit a hotovo.

Pavlinaxx

• Host
Re: GRUB (Vyřešeno)
« Odpověď #5 kdy: 14 Září 2008, 09:11:11 »
Pro takové případy je dobré mít na CD Super Grub, který mně vždy pomohl. Stačí se pak jen proklikat k Restore Grub in Harddisk, potvrdit a hotovo.

No jo, ale ne v případě, že máš více počítačů. Myslím, že lepší je se naučit postup z příkazové řádky :-) Pokud bych použila tvůj postup musela bych mít ke každému PC jiný Grub a nebo se pletu?

Radix

• Stálý člen
  • **
Re: GRUB [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 14 Září 2008, 12:22:27 »
Ta obnova Grubu je z CD Super Grub je univerzální, tedy funguje na každém počítači.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.