Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zatím jsem úspěšně dohledal spoustu témat. Jen spuštění ve Wine ne a ne...  (Přečteno 2502 krát)

bjes_des

• Návštěvník
Přešel jsem bez milosti na Linux - Ubuntu 8-04. Asi jsem dost "střelec", protože do té doby jsem neměl ponětí prakticky o žádných příkazech a postupech. Jen to, co jsem coby uživatel za léta "vykoukal" z Windows. Ale pořád jsem do něčeho šťoural a to nebylo zrovna dobře. Tady si připadám jak Alenka v říši divů, co nevím, většinou dohledám ve Fóru nebo ve Wiki a nikdo tu nikomu nenadává, že je šťoura a nemá se do ničeho hrabat.
Ale marně se pokouším přes Wine rozchodit T-Lexicon.exe, který používám při učení angličtiny. Wine se prostě tváří, že neexistuje, nebo spíš že neexistuji já, prostě mě ignoruje. Příkaz winecfg mi v terminálu neprošel, přes root mi to dalo tuto hlášku:
wine: created the configuration directory '/root/.wine'
Could not load Mozilla. HTML rendering will be disabled.
wine: configuration in '/root/.wine' has been updated.
Existuje rada? Tedy ona asi existuje, proto spíš "poradíte"? A za ten rozvláčný úvod se omlouvám.
A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...

ufaak

• Závislák
ty jsi spoustel winecfg se sudo? Musis bez sudo, aby si to vytvorilo potrebne adresare v ceste /home/uzivatel/.wine namisto /root/.wine

Adresar /root patri superuzivateli (spravci systemu) ktery v ubuntu neni bezne povolen (viz. wiki)

Navic bezny uzivatel nema do toho adresare zadny pristup ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

bjes_des

• Návštěvník
Jo, díky, jak už jsem psal, "střelec", zkouším metodou pokus, omyl... Zatím jsem jen otevřel okno a dál nic...

Black3r

• Návštěvník
neviem ako je to v ubuntu ale v xubuntu hneď po nainštalovaní wine si hodil zástupcov do ponuky aplications kde bol aj odkaz na config :) nvm preco spustat cez terminal

bjes_des

• Návštěvník
V Aplikacích je sice zástupce Wine, včetně config. Přesto, když zkusím otevřít přes Wine cokoliv *.exe, tak se nic neděje, prostě žádná reakce.

ufaak

• Závislák
spust to z terminalu prikazem
Kód: [Vybrat]
wine /umisteni/souboru/soubor.exea hod sem vypis z terminalu

bjes_des

• Návštěvník

joska@joska-laptop:~$ wine/drive_c/T-Lexicon/T-Lexicon.exe
bash: wine/drive_c/T-Lexicon/T-Lexicon.exe: No such file or directory
joska@joska-laptop:~$

ufaak

• Závislák
nefunguje to, protoze tam pises nesmysly.

Kód: [Vybrat]
wine /home/uzivatel/.wine/drive_c/...soubor.exe

bjes_des

• Návštěvník
jo, přesně, toho jsem si vědom... :-) a dík za radu, zatím mi vyběhlo tohle:
joska@joska-laptop:~$ wine /home/joska/.wine/drive_c/T-Lexicon/T-Lexicon.exe
err:module:import_dll Library MSVBVM60.DLL (which is needed by L"C:\\T-Lexicon\\T-Lexicon.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\T-Lexicon\\T-Lexicon.exe" failed, status c0000135
joska@joska-laptop:~$

ufaak

• Závislák
takze ve winecfg si povol potrebne knihovny. Pisu z telefonu, takze presne nevim kde to tam najdes, ale s tim si poradis ;)
Kdyztak si tam muzes nakopirovat i knihovny primo z windows, ale to urcite neudelas, protoze bys tim porusil licencni ujednani ;)

bjes_des

• Návštěvník
Není mi úplně jasné, jak jsem se dokopal k nalezení a stažení knihovny... ;) i když výsledek je pořád stejný, možná něco znamená i druhá chyba (err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L), ale pro dnešek toho víc asi nevymyslím (a nejen pro dnešek). Zatím díky a dobrou!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.