Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kostičkované video, titulky [vyřešeno]  (Přečteno 2787 krát)

Dex

• Návštěvník
Kostičkované video, titulky [vyřešeno]
« kdy: 16 Září 2008, 12:20:12 »
Ahoj, trabl je takovýhle: Zapnu VLC, pustim film, pohoda, dám maximalizovat a z toho, co VLC s obrazem provede bych si rval vlasy (kdybych nějaký měl).
Na VLC pod Woknousama to bylo úplně o něčem jiným, nevim proč pod Ubuntu to dělá neplechu.

-Mám nainstalovaný VLC a restricted extras s kodekama.
-Jako výchozí výstup pro video ve VLC je default, když zkouším měnit na něco jiného, výsledek se nemění, když dám OpenGL a zapnu video,
přehrávání po 1 sekundě spadne
.
-Ovladače mám nainstalované a 3D akcelerace funguje (efekty plochy, Tremulous, OpenArena)

Pro představu dávám link na screen (po rozkliknutí fullscreen, 1440x900)

Pokud byste někdo věděl, tak budu moc vděčný za pomoc. Na fóru ani wiki jsem nic relevantního nenašel, i když je dost možné, že jen prostě neumím hledat - v tom případě mne prosím nekamenujte a omluvte duplicitní téma. Děkuju :)
« Poslední změna: 16 Září 2008, 21:42:17 od Dex »
Na krabici bylo napsáno 'Potřebujete Windows XP nebo lepší' ... tak jsem nainstaloval Linux.

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Re: Kostičkované video, titulky [+screenshot]
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2008, 12:53:12 »
Pokud pouzivas compiz fusion tak se koukni do efektu jak mas nastavene video, obcas to mrzlo i znamemu a jako druhou vec zkousel jsi uz jinej prehravac>
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2008, 13:13:38 »
No zkoušel jsem i ten Totem co je defaultně v Ubuntu, ale žádná změna. Teď budu vypadat asi jako idiot na entou, ale nevím, kde mám hledat to nastavení compizu. V nastavení vzhledu nějaké podrobnější věci nejsou. Předem upozorňuji, že pokud to nemá GUI, tak s tím neumím. :) S Linuxem začínám. Nicméně pokud mám návod, nebojím se do terminálu.
Na krabici bylo napsáno 'Potřebujete Windows XP nebo lepší' ... tak jsem nainstaloval Linux.

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2008, 13:22:06 »
Ma to GUI  ;)

http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion

to prvni vokno :o]
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2008, 14:10:41 »
Takže General options a pak záložku Display settings? Tam mám texture filter na Best, Overlapping na Smart. Nebo koukám jinam? :-X

edit: Lezu v nastavení Compizu dobře hodinu, ale nic co by mohlo mít něco společnýho s přehráváním videa jsem nenašel.
« Poslední změna: 16 Září 2008, 15:24:22 od Dex »

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2008, 18:48:38 »
Stále nevyřešeno, kodeky jsou v pořádku (kontrolováno přes synaptic), zkoušel jsem jiné přehrávače ... prolezl nastavení compizu, tam je vše týkající se kvality zobrazení na max (grafika je dost výkonná) a pořád nic neřeší.

Nějaký nápad pls?  :-[

Spock lone wolf

• Aktivní člen
  • *
    • Hvozd - fotky přírody, foto zvířat
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2008, 19:31:56 »
Zkus do konsole zadat příkaz xvinfo, pokud odpoví něco jako no adaptors present, kodeky v pořádku nejsou (Taky mi to jeden čas dělaly že 3D akcelerace šla, ale akcelerace videa ne).

(pokud jde o novější grafiku ATI a opravdu bylo třeba přeinstalovat, doporučuji oficiální ovladače, viz třeba tohle vlákno: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=26361.msg196549#msg196549 )

Dex

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2008, 21:39:16 »
Děkuji moc! V odkazovaném threadu jsem se rychle zorientoval a stejný postup pomohl i mě. Kvalita videa je teď jedna báseň.  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.