Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: iommu=memaper=2  (Přečteno 1804 krát)

rich.it

• Návštěvník
iommu=memaper=2
« kdy: 19 Září 2008, 10:45:49 »
po instalaci 8.04_64 na muj pc ..AMD ATHLON 3000, deska asus K8N, grafika nvidia 7600GS AGP jsem po startu začal vídávat hlášku o špatné detekci velikosti RAM na grafice .. s radou o použití parametru jádra  iommu=memaper=2.
zejména při startu z mrtvého stavu, pokud jsem jen restartoval, tak detekce byla ok...v biosu nastavena paměť dle pravdy na 256MB.

S tímto parametrem ale detekce proběhne stejně špatně. Ovladač nvidia při náběhu X se dostane do smyčky a zůstane pouze černá obrazovka bez možnosti bootu... pátral jsem na internetu a našel funkční řešení..aspoň pro mě.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=83419  . Zdá se, že je problémový ovladač agp-gart. provedl jsem změnu v linux-source/arch/x86/Kconfig kde jsem u položky iommu support v CPU možnostech smazal if embedded. poté jsem provedl sudo make menuconfig a tuto ficuru vypnul, v položce device drivers-graphic přibyla položka AMD gart support, tuto možnost jsem ale nezatrhnul...ponechal jsem pouze podporu pro agp jako modul..
pote klasicka kompilace jadra, bootovani s parametrem iommu=off , jednou jsem nabehl v nouzovem rezimu s rekonfiguraci xorg, v pracovnim prostredi pote pomoci ENVY instalace driveru..od te doby funguje bezvadne..dokonce se zvedl i vykon :) ...doufam ze to nekomu pomuze

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.