Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine - sekne se  (Přečteno 1163 krát)

pruzkaty

• Návštěvník
Wine - sekne se
« kdy: 26 Října 2008, 12:29:04 »
Zdravim,
jsem cerstvy uzivatel ubuntu a potreboval bych pomoct s wine. Nainstaloval jsem ho a vzdy, kdyz spustim nejaky program - treba word, excel nebo photoshop, tak se zobrazi logo Microsoft Word, ale uz nezmizi, na pozadi je videt, ze se Word otevrel, ale logo tam stale zustane a program nereaguje. Wine by ho mel podporovat. Jde o Office 2003. Stene tak to dela i u photoshopu.

Koukal jsem, ze nekteri tady maji averzi proti pouzivani win. programu v linuxu, ale jak jsem rekl, jsem cerstvy uzivatel, a na office jsem zvykly, takze u nej zatim chci zustat.
Dekuji za pomoc

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Wine - sekne se
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2008, 13:06:59 »
Jakou verzi wine používáte?
Zároveň bych zkusil nějakou co nejjednodušší aplikaci - když by se sekla i ta, bude problém někde jinde než v nekompatibilitě wine - programy (pravděpodobně v nastavení). Taky bych zkusil v Aplikace → Wine → Konfigurace → záložka "Obraz" nastavit Emulaci virtuální plochy, co to pak udělá ;)
Vůbec nejlepší by bylo spustit to v terminálu příkazem
Kód: [Vybrat]
wine /cesta/k/exe/souboru/soubor.exejestli to něco vypíše ;)
(doporučovat OpenOffice a GIMP zjevně nemá smysl :P :D)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

pruzkaty

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2008, 13:28:28 »
Mam verzi 1.1.7. Opravdu emulace plochy pomohla :),. Bez te emulace jiny jednodussi program spustim.
Casem treba na openoffice prejdu, ale zatim si zvykam na linux celkove :-)
Dekuju moc

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2008, 14:45:26 »
Tak hodně štěstí :)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.