Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nákup Dellu z USA  (Přečteno 12471 krát)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Nákup Dellu z USA
« Odpověď #25 kdy: 25 Září 2008, 09:05:47 »
Neni to sice ntb, ale ako ponuka kvalita/cena - ma to dost zaujalo - toto mi pripada seriozne http://www.abclinuxu.cz/clanky/recenze/barbone-fenix-levne-pc-s-linuxem
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #26 kdy: 25 Září 2008, 12:15:22 »
To už je na preferencích každého. Já osobně nejdu jen po ceně. Raději si trochu připlatím za to, že ten systém bude odladěný. Systémem myslím řešení OS+notebook. Už se mi opravdu nechce kupovat něco, kde budu potom řešit, že mi nejde OK uspávání, budu mít problém rozjet wifi, funkční klávesy pořádně nefungují atd. Nehledě na to, že po osobních zkušenostech pořád notebooky Dell řadím trošku někde jinde než HP. Můj ThinkPad pořád stojí 35-40 tisíc s daní, hardware, který tam mám, lze sehnat v nějakém low-endovém notebooku za polovinu, ale taky kvalita zpracování a použitých materiálů je úplně někde jinde.
Jinak co se týče dopravy, tak to není problémy, mezi Anglií a ČR pendluje řada firem, která za malý peníz dopravuje zásilky, problém je spíš to, kam to zaslat. Člověk tam musí mít nějakého známého. V USA jsou firmy, které člověku přímo poskytnou adresu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #27 kdy: 25 Září 2008, 12:28:45 »
Šlo by sem hodit link na ten noťas? Nenašel jsem takový s 3 lety záruky.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Luban

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 25 Září 2008, 12:31:17 »
Já našel pouze s 1 rokem :(.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #29 kdy: 25 Září 2008, 13:35:42 »
No, taky na to hledím, ještě včera tam byl Inspiron od nějakých 299 liber. Nyní je očividně stažený. Nevím proč, možná to je jen dočasné. Přitom v Německu ho mají i s tou tříletou zárukou: http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=n1052501&c=de&l=de&s=dhs&cs=dedhs1&kc=topic~emea

Luban

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 25 Září 2008, 13:45:55 »
Mají, ale za příplatek 89,40 Euro :(

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #31 kdy: 25 Září 2008, 14:14:59 »
Mají, ale za příplatek 89,40 Euro :(

V UK to byl taky příplatek nějakých 60 liber, ona tříletá záruka s tím, že to dojedou opravit až domů, je hodně drahá. Akorát nechápu, jaktože v Německu a UK je to standardně s jednoletou zárukou, já jsem myslel, že po celé EU jsou dva roky jako u nás.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #32 kdy: 25 Září 2008, 14:22:40 »
Ta jednoletá záruka bude pravděpodobně na servis "domů". Jinak musí mít záruku dle daného státu. Nevím, jak je to v DE a UK...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #33 kdy: 25 Září 2008, 18:21:02 »
Tak v Německu je povinná dvouletá záruka od 1.ledna 2002 a ve Velké Británii od 31.6.2003, takže to bude asi opravdu znamenat nějakou rozšířenou záruku.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.