Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lenovo TP R500 - problém s přepínáním klávesnice pod Ubuntu 8.04  (Přečteno 1843 krát)

Gwaihir

• Návštěvník
Zdravím,

mám čerstvou instalaci Ubuntu 8.04 na svém zánovním Lenovu R500 (nemám jiné zkušenosti s linuxem na ntb a v podstatě mé linuxové zkušenosti jsou již omšelé). Mám několik problémů:
1) nefunguje mi wifi, ale to jsem již zjistil, že pokud nechci laborovat s jádrem, tak musím počkat na novou verzi.
2) nainstaloval jsem české prostředí s českou klávesnicí a neměl jsem problém, dokud jsem nepřidal anglickou klávesnici (USA). Ta mi jede docela mizerně - občas na ni nemůžu přepnout a často se zblázní a píše mi nesmyslné znaky - !@#$%^ - to jsou běžné, ale přidává při stisku R kroužek, takže mám R v kroužku, mým tam znak copywritu, konce odstavce, atp. Když tu klávesnici odstraním a vzápětí přidám, problém je na chvíli vyřešen, ale právě jen na chvíli.

Děkuji za nakopnutí správným směrem.

Icek

• Návštěvník
Re: Lenovo TP R500 - problém s přepínáním klávesnice pod Ubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2008, 16:06:35 »
2) tohle mi delalo taky, je to myslim chyba v x.Org, v nove verzi to snad bude opraveno...

premet

• Host
Re: Lenovo TP R500 - problém s přepínáním klávesnice pod Ubuntu 8.04
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2008, 16:15:05 »
Na Wifi jsou nějaké návody na wiki. Jinak další možnost jak rozjet wifi kartu je přes ndiswrapper.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.