Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu s eee kernelem  (Přečteno 1824 krát)

Milan Kýček

• Návštěvník
Ubuntu s eee kernelem
« kdy: 28 Září 2008, 18:24:01 »
Ahoj. Mam probém, tak zkusim, jestli vás někoho něco nenapadne.
Koupil jsem si Asus eee pc 1000H (bez optický mechaniky) s předinstalovanýma XPčkama, ale chci tam mít samozřejmě hlavně Ubuntu. Nainstaloval jsem teda Ubuntu z Windowsů přes Wubi a měl jsem v plánu doinstalovat si upravenej kernel přímo pro Asus eee pc. Instalace proběhla bez problémů, ale k mýmu údivu jsem zjistil, že mi Ubuntu nerozpoznalo sítovku. V tom upraveným kernelu by měly být všechny potřebný ovladače, ale já nevim jak ho do systému dostat, když ho v tom systému nemůžu stáhnout... má někdo návrh? (mam k dispozici desktop s netem a flashku...) Ještě dodám, že jsem si chtěl přidat zdroj a sosnout to pomocí "apt-get install" . Díky za rady.
« Poslední změna: 28 Září 2008, 20:57:48 od Milan Kýček »
Asus Eee PC 1000H, 500GB, 2GB RAM

ufaak

• Závislák
Re: Ubuntu se eee kernelem
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2008, 18:56:41 »
zkus na desktopu otevrit synaptic, vybrat balik kterej chces, dat "pouzit" a potom si vybrat "balik jenom stahnout" (nebo jak presne to tam je). Balik se stahne, ty si ho na flashdisku preneses do asusa a pomoci dpkg ho nainstalujes. Akorat nevim, jak je to s pripadnejma zavislostma :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Milan Kýček

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Září 2008, 20:57:34 »
zkus na desktopu otevrit synaptic, vybrat balik kterej chces, dat "pouzit" a potom si vybrat "balik jenom stahnout" (nebo jak presne to tam je). Balik se stahne, ty si ho na flashdisku preneses do asusa a pomoci dpkg ho nainstalujes. Akorat nevim, jak je to s pripadnejma zavislostma :)

Díky za reakci. Takhle nějak jsem si to taky představoval. Jen nevim, kam se ten balík stáhne.. poradíš ještě? :P ;D
Asus Eee PC 1000H, 500GB, 2GB RAM

Lukee159

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2008, 11:18:18 »

Díky za reakci. Takhle nějak jsem si to taky představoval. Jen nevim, kam se ten balík stáhne.. poradíš ještě? :P ;D

/var/cache/apt/archives
Lenovo ThinkPad T400 / Ubuntu 12.04 LTS 64bit

ufaak

• Závislák
Re: Ubuntu s eee kernelem
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2008, 15:52:08 »
Jj, /var obsahuje stazene baliky. Najdes tam i baliky stazene napr. pri aktualizacich, chce to obcas promazat protoze to zabira zbytecne misto. Nekdy hodne mista, kdyz instalujes neco vetsiho :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.