Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Par otazok :: zhrnul som to..  (Přečteno 1414 krát)

tylik

• Host
Par otazok :: zhrnul som to..
« kdy: 21 Října 2008, 21:59:31 »
1. Mal som problemy so zvukom. Ked som zapol hru, tak zvuk sa sekal a neslo to dobre. Tak som cez synaptic pulse zmazal a vsetko sa vyriesilo. Lenze teraz pri starte, pri logine do ubuntu mi vyskoci hlaska ze Neopustil som sedenie do 10s alebo mam malo miesta na disku ....(nepametam si to presne cele).

Tak som si myslel ze este ostalo nieco od pulse, siel som do volby>relacie> a tam zmazal pulse server, aby sa to nespustalo. Ale nepomohlo, tak som siel do ~/.pulse a vsetko zmazal. Potom do .config/autostart a tam som tiez nasiel pulse =>delete. Ale problem sa nevyriesil. Neviem asi este ostali nejake pozostatky, script ktory bezi v pozadi...

2.Pouzivam IIbeta, nainstaloval som si ju kvoli reportovaniu bugov a testovaniu, no nakoniec som pri nej zostal :) Nemozem uspat PC, ani hibernovat. Myslim ze to bude kvoli ovladacom od nVidie. Vysieri sa to niekedy?

3. Strasne pomali mi startuje ubuntu. Pozeral som do log suborov a tam je WW=dri2 will not be loaded... pozeral som na wiki a ze to je nejaky modul...neviem pohnut s tym. Mozno kvoli tomu to tak pomali startuje.

4. Vsimol som si ze vobec nereaguje na klavesni num lock. To neslo ani v HH...

Tak vopred diky za odpovede.

charon

• Aktivní člen
  • *
Re: Par otazok :: zhrnul som to..
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2008, 22:45:46 »
1.   Mne tuším pomohlo toto:

Vase sezeni trvalo mene nez 10 sekund. Pokud jste se neodhlasili sami, muze to znamenat problem s instalaci nebo ze nemate volne misto na disku. Pokud chcete zkusit tento problem vyresit, zkuste se prihlasit pod jednim ze zachrannych sezeni.

mal by to napraviť príkaz

Kód: [Vybrat]
sudo mv .Xauthority .Xauthority.old         a následne reštartovať systém

Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

tylik

• Host
Re: Par otazok :: zhrnul som to..
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2008, 11:27:33 »
1.   Mne tuším pomohlo toto:

Vase sezeni trvalo mene nez 10 sekund. Pokud jste se neodhlasili sami, muze to znamenat problem s instalaci nebo ze nemate volne misto na disku. Pokud chcete zkusit tento problem vyresit, zkuste se prihlasit pod jednim ze zachrannych sezeni.

mal by to napraviť príkaz

Kód: [Vybrat]
sudo mv .Xauthority .Xauthority.old         a následne reštartovať systém

Nepomohlo. Ta hlaska: Couldn't exec /usr/bin Pulse session...hladal som tam daco podobne ako ma nazov pulse ale nic.

5. Mam aj firewall, GUI firestarter, pri prvom spusteni sa ma pytalo ze ci sa pripajam na net cez drotovu alebo bezdrotovu sieť, ale ja pouzivam oba. Teraz ked nastavim cez wifi, tak internet ide, ale cez kabel ne-musim firewall vypnut. Je nejaka moznost ako to nastavit?
« Poslední změna: 22 Října 2008, 11:43:40 od tylik »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.