Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Počítání stránek  (Přečteno 1715 krát)

Hyp

• Návštěvník
Počítání stránek
« kdy: 06 Listopadu 2008, 10:42:04 »
Dobrý den, zdravím uživatele fora s žádostí o pomoc. Používám Ubuntu, prostředí gnome a mám CUPS s tiskárnou HP LaserJet3020. Problém je, že mi to nepočítá stránky při tisku z win. klienta, resp. ačkoliv tiskne např. 5stránek, systém označí jako jednu tiskovou frontu a jednu stránku.
Potřeboval bych minimálně zjistit počet stránek, v lepším ppřípadě i pokrytí, spotřebu toneru do konce atd, případně co nejvíc. Kdyby šklo zjisti i počet kopií na kopírce (nevím zda systém monitoruje), bylo by to super.
Na internetu jsem našel, že WIN předáva data v raw formatu, a že vše by měla zvladnout PYKOTA. Za tu jsem dal 8dolarů a nepodařilo se mi ji rozchodit.
Neřeši někdy někdo podobnou úlohu, spokoli bych se s početem pouze vytištěných stránek.
Díky moc za návrhy či nápady. HYP

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Počítání stránek
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2008, 11:05:52 »
Vyzkoušej nástroj HPLIP, neumí asi vše, co potřebuješ, ale třeba stav toneru zvládá....

Hyp

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2008, 11:42:07 »
Diky za odpověď,
HPLIP mi hlásí jenom stav toneru OK a čtyři čtverečky, procenticky ani ne. Já bych ze všeho nejvíc potřeboval ten počet ofocených stránek, což asi neumí :-(

Hyp

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2008, 08:41:51 »
Ach jo, tak ted mi nejde tisk z UBUNTU z windows normalne jde, pocitani stranek ale nechodi, ach jo :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.