Ahoj, mel bych takovej problem. Mam notebook msi gx610 s grafikou HD 2600 a na tom hardyho. Vsechno se mi podarilo roztlacit a grafika funguje na restricted ovladace po dvou kliknutich i s 3D akceleraci. Mno a ted to prijde. Kdyz sem doma tak pouzivam jako rozsireni plochy 19" lcd a po chvilce badani se mi podarilo pres displayconfig-gkt naklikat rozisreni na ten monitor i v ubuntu. Jenze ta plocha na externim lcd je priserne pomala. Scrollovani webovou strankou sou naprosty muka. Vypada to treba jako kdyby jste pouzivali windows bez jakejchkoliv ovladacu grafiky. Jde to uplne presne takhle pomalu. Presouvani oken je ten samej problem. Takze to zatim pouzivam tak na vetsi monitor na prehravani filmu, ty jdou v pohode, jinak se to pouzivat neda. Mno a druhej problem je, ze jakmile se pokusi pri tomhle rozsireni naskocit sporic tak cely graficky rozhrani naprosto vytuhne. Na primarnim monitoru je cerno a na sekundarnim to co tam zustalo, ale nejde na nic kliknout a nic nefunguje. Kdyz se prepnu ctrl+alt+F1 na konzoli a pokusim se restartovat graficky rozhrani tak to v pulce tech vypisu zatuhne taky. Takze jedina nezna zachrana vypnuti systemu je zatim ctrl+alt+F1, prihlasit se a sudo reboot. Nepotkal jste se s tim nekdo, nebo nevite jak bych to moh zkusit spravit? Pac ta druha plocha je pro me jako rozsireni docela klicova a bez toho to asi moc nepujde :-( Jinak kdyby jste chteli vypis z neceho tak reknete, ja to sem zatim nedaval abych tu nespamoval kdyz by to nebylo nutny

jo a p.s. pro zly jazyky

: Zkousel sem hledat uz vsude mozne, a vezte ze s linuxem a ubuntu sem zacal pri vydani gutsyho, tudiz tak nejak presne pred rokem, a az do ted sem vsechno po kratsi ci delsi dobe nasel tady nebo vygoogloval. Takze tohle je muj prvni dotaz po roce zapasu a usmirovani se s linuxem na vlastni pest. Tak bych jen prosil, aby, i kdyz to tu treba nekde je, ste me hned neodpalkovali ze neumim hledat

a este p.p.s: compiz a tyhle ficurky mam vsechny vypnuty