Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace aplikací  (Přečteno 1247 krát)

sturm

• Návštěvník
Aktualizace aplikací
« kdy: 18 Listopadu 2008, 17:34:03 »
Ahoj,
jsem v Ubuntu novej a v Linuxu všeobecně nejsem žádnej guru a tak bych se rád zeptal:

Je ňáká možnost stáhnout si z repositáře 8.04 třeba aktuální verzi gimpu? třeba 2.6.x?
Podle jedné zmíňky zde na foru jsem zkoušel v source.list nastavit zdroje na 8.10, ale když jsem updatoval aptitude a následně dal install gimp, tak se mi chtěl povíšit celej systém včetně desktopu.
Používám KDE a jestli se nepletu (když tak mě opravte), tak v verzi kubuntu 8.10 je už jen KDE4 a na ty bych přecházet nechtěl.
Mnohem radši bych na kubuntu 8.04 (na kterém mi vše funguje) jen instaloval aktuální verze aplikaci.
Existuje ňákej jednoduchej způsob jak zprovoznit aktualizace aplikací i mimo "vyhrazenou" oblast 8.04?

Strávil jsem na tom dneska celej den na googlu a tu na fóru, ale krom roztříštěných výkřiků jsem nic konkrétního nenašel.

Dík za odpověď

premet

• Host
Re: Aktualizace aplikací
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2008, 17:49:05 »
Asi si neprohledal uplně všechno  :) http://www.getdeb.net/app/Gimp dole si vybereš verzi a stáhneš si všechny balíčky a nainstaluješ.

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2008, 17:52:22 »
Jinak co se týče těch zdrojů, mělo by to fungovat tak, že když si přidáš zdroje i pro Intrepid a budeš chtít nějakej program novější verzi, kterou má Intrepid tak se ti stáhne ta novější, ale bude to chtít i nějaký závislosti buď doinstalovat nebo povýšit na novější. Když dáš pak ugrade tak je jasný, že se ti bude chtít povýšit/upgradovat všechno a tudíš by jsi z Hardyho měl Intrepid  :).

sturm

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2008, 17:59:50 »
Díky za info. getdeb si hned hodím do záložek. Celej den jsem spíš než deb balíčky ke konkrétním aplikacím hledal způsob jak to zautomatizovat, ale getdeb je taky řešení. Třeba tam najdu i ňákou aplikaci, která mi může usnadnit život a kterou ještě neznám.
Každopádně dík:-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.