Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: částečné zamrznutí při bootu  (Přečteno 1376 krát)

Skoky

• Návštěvník
  • V linuxu je kousek duše
částečné zamrznutí při bootu
« kdy: 31 Října 2008, 01:39:21 »
Dobrý večer.
Po povýšení systému 8.04 na 8.10 se mi stal takový drobný problém a to že ntb nabootuje do ubuntu a při úvodní stránce- té jak tam jezdí ten loader to zatuhne a musím počkat tak 1 minutu než to jede dále. Ubuntu se pak bez problému načte a můžu s ním pracovat normálně. Nesetkal se s tím už někdo, je to opravdu malý problém. U předchozí verze mi to netuhlo,jenom se to normálně rozjelo. Jinak jsem s ubuntu spokojený
« Poslední změna: 31 Října 2008, 01:41:50 od Skoky »

macu

• Stálý člen
  • **
Re: částečné zamrznutí při bootu
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2008, 08:12:08 »
vím, že je to opačný problém ale něco podobného se mi stává při vypínání nebo restartu...už po instalaci při konečném restartu to trvalo šíleně dlouho, teď, když vypínám nebo restartuji tak chvíli v pohodě...pak najede obrazovka s blikajícím kurzorem a cca 1-2 min trvá, než se počítač restartne/vypne
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Skoky

• Návštěvník
  • V linuxu je kousek duše
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2008, 13:48:44 »
ještě dodám, že bez splash se to zasekne na configuraci sitě a dál to prostě nejede - na tento problém jsem narazil i na http://www.linuxexpres.cz/distro/recenze-ubuntu-8-10-intrepid-ibex avšak jsem se nedozvěděl, jak to vyřešil. Dělá to někomu i na normálním desktopu nebo jen na noteboku, mám Dell Vostro 1510. HH šlo v pohodě, ale s tímto si nevím rady ???

Mrazek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2008, 22:09:47 »
Taky jsem narazil na problém se "zatuhávání" ubuntu 8.10 na NB při loginu i logoutu - progress bar se prostě zastaví a nic se nedějě, ale zjistil jsem, že když ťuknu do enteru, posune se to o kousek dál až to nakonec najede...

Verze 8.04 to nedělala - teda kromě té verze, co jede přímo z CD tedy i před instalací...

Ale jinak musím říct, že jsem s ubuntu spokojený, používám ho asi půl roku a myslím si, že je to hodně povedený systém, pokud jde o stabilitu a bezpečnost - na internetu v něm lezu všude i na "nebezpečné" stránky při hledání všelijakých patchů atd. a zatím bez problému - na XP jsem jednou hledal nějaký patch pro známou a asi po hodině byl systém hotový - po restartu už nenajel :-D
(ještě, že jsem měl vypálený obraz disku :-))

Mrazek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2008, 14:01:38 »
Tak už jsem přišel na problém se startem mého systému - měl jsem nějaký konflikt s ACPI (jo, starý notebook :-)),
každopádně stačilo do bootu přidat řádek acpi=off a od té doby to šlape, jako hodinky  :)
Tady je popis, který mi v tom dost pomohl  ;)  http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=191355

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.