Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: live USB flash disk  (Přečteno 3760 krát)

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
live USB flash disk
« kdy: 19 Října 2008, 09:36:41 »
zdravim,
skusal som vytvorit live usb podla navodu na pendrivelinux a stale pri boote mi to pise boot error
skusal som aj  pomocou UNetbootin to zasa pisalo "kernel not found".
moze byt chyba USB-cka? moze usb nepodporovat bootovanie?
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 01:19:45 od Anna Taliánová »

Belerby

• Návštěvník
Re: live USB
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2008, 10:35:45 »
Pred tydnem sem si delal taky live usb a vse mi nakonec chodilo dobre...
kdyz se odkazujes na navod, dej sem radsi primej odkaz..

jinak muzou to byt obe chyby co pises, nebo i neco jineho, zkousel si to v ruznych pc ?

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2008, 10:58:15 »

Belerby

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Října 2008, 11:46:01 »
me ten software nesel - trvalo moc dlouho nez se to nahralo na usb... prekopiroval sem to tam rucne dle navodu ve wiki (http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku ), vytvoril MBR, zkopiroval ty dva soubory a fungovalo to hned... problem sem mel pak az pri vlastni instalaci s ctenim ze zarizeni :-)

je treba na pocitaci dobre nastavit v biosu zarizeni, ze ktereho budes bootovat - nekde se pise removable device - nicmene to nemusi byt USB zarizeni... to se nekde vyskytuje az pod seznamem HDD (pokud je USB pripojeny v chvili startu pc) a je treba tedy seznam priorit bootovanych zarizeni upravit dle toho.

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2008, 14:35:49 »
V Unetbootinu si to připoj na ISO které si vytvoř.Dále flešku musíš zformátovat na Fat 32 a to programem XP na formátování flešek.

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2008, 21:51:12 »
kde prosim ta najdem tem program XP? napis prosim link. nestaci to sformatovat hocakym programom ktory to zvlada? (fdisk)

romciiik

• Stálý člen
  • **
    • romiix.org
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2008, 22:55:20 »
takze, ide to tak ze som vytvoril fdisk-om cez celu flesku 1 particiu FAT32 cez unetbootin nainstaloval xubuntu 8.04 a ide to;)

problem je ze ked vytvorim napr. priecinok v nabootovanom systeme a restartnem system, priecinok zmizne, proste sa "praca" neuklada spat na disk. da sa to nejako zariadit??

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 20 Října 2008, 08:12:09 »
Také se mně to neukládá.Ale třeba Linux Puppy a jiné se ukládají.Program si ale vytvoří v systemu adresář a do něj zapisuje data při ukončení práce.

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 31 Října 2008, 17:03:00 »
Ahoj, na extranotebook píší o nové funkci verze 8.10, že jde nainstalovat/přenést na flashdisky.

Rád bych se zeptal:

1, Když si Ubuntu nainstaluju na PC, doinstaluju kodeky a programy, to samé Ubuntu budu mít přenesené i na flešce?

2, Funguje to tak, že na jedom PC ten systém nabootuju, něco tam udělám a při dalším bootu na jiném PC systém bude v tom stavu, v jakém jsem to vypnul na PC prvním ?

Dík za odpověd, koukám že Ubuntu válí!  ;)

Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #9 kdy: 31 Října 2008, 17:58:50 »
1, Když si Ubuntu nainstaluju na PC, doinstaluju kodeky a programy, to samé Ubuntu budu mít přenesené i na flešce?
Ne, kopíruje to vlastně instalační Live CD (z CD nebo obrazu), nikoliv nainstalovaný systém.

2, Funguje to tak, že na jedom PC ten systém nabootuju, něco tam udělám a při dalším bootu na jiném PC systém bude v tom stavu, v jakém jsem to vypnul na PC prvním ?
Ano, jde to, ale musí se to při kopírování na flashdisk zapnout (je to ta volba dole s posuvníkem, kolik místa chcete pro změny vyhradit).
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 31 Října 2008, 18:15:24 »
díky za odpověď, ale i takhle je to vynikající, ale kdyby se vytvořila kopie již nainstalovanýho systému schopná jet na každým PC... třeba v budoucnu  :)
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #11 kdy: 31 Října 2008, 18:50:06 »
Flashdisk je v podstatě něco jako normální externí pevný disk, takže by to taky podle měl nebyl velký problém překopírovat.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 18 Listopadu 2008, 13:03:56 »
Zdar, nainstaloval jsem si utilitu Unetbootin, ale jeste jsem nezprovoznil ani jednu distribuci. Zkousel jsem jak stahovani ze serveru(prvni moznost) s naslednym vytvorenim usblive(4GB flash s 3GB na system a 1GB mam FAT32 na data), tak uz ze stazeneho image. Zkousel jsem Sabayon Pod 3.5, openSUSE11 Gnome i KDE, Gentoo a jeste openSolaris(mam pocit) a ani jedno distro nefungovalo. Vzdy naskocila hlaska bleble debian..., pak moznost bootu(default, distro, safe mode) a hned pote kernel not found a pokazde uplne stejne. Kdyz jsem zkousel Hardyho stahovat(zkousel jsem vice moznosti), sekl se mi na 99% a bylo po instalaci, protoze to ani nestahlo distro. Nefungovalo to jak v Hardy, tak ted v II. Ubuntu si udelam pres pendrivelinux, nebo primo ze systemu, jde mi spise o jine distra. Hlavne ten Sabayon vypada slusne, bohuzel na pendrive jsem ho nenasel.. :)
Vse vypada jakoze je to ok, ale po restartu a bootu vzdy kernel not found.. :-\
Diky za rady.. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.