aha, tak to je super, protože jsem se někde dočetl, že si ten zavaděč neumí poradit se systémem na jiném disku --> proto to instalování přez wubi.
a ještě detail : na co mám ten disk naformátovat? nebo ho mám nechat tak jak si ho přinesu z obchodu?
PS (edit): chtěl by jsem na ten disk vidět i z windows kvůli ůložnému prostoru --> takže předpokládám že disk rozdělit na 2 že ano?
Edit: Tak jsem ubuntu ve windows odinstaloval, ale pořád tam je ten zavaděč, nevíte prosím někdo co s tím? Edit: našel jsem možnost obnovy GRUB, myslíte že to pomůže?
1 - naopak. je to lepsi, kdyz je na jinem disku, grub se pak nainstaluje na disk s ubuntu a disk s win zustane nedotcen. (bohuzel tady to neplati, kdyz uz je po predchozim pokusu nainstalovan grub)
dulezite ale je, mit pred instalaci nastaveny disk, kam se bude ubuntu instalovat, jako bootovaci.
2 - instalator disk naformatuje, neni potreba predem disk pripravovat
3 - ovladac do windows pro praci s ext3 a neni potreba delat specialni partition pro "vymenu dat". Na druhou stranu se doporucuje mit oddelenou partition pro / a pro /home (ale to neresi viditelnost pro win)
4 - nikoli obnova grub, ale obnova windowsiho zavadece - na wiki to bude nekde pod odstranenim ubuntu.