Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nvidia geforce 8200 problém jako hrom  (Přečteno 1755 krát)

samton

• Návštěvník
nvidia geforce 8200 problém jako hrom
« kdy: 16 Ledna 2009, 18:05:12 »
zdravim pánové koupil sem si notebook stouto grafickou kartou  a když sem na instaloval ubuntu HH tam mi jelo jen na rozlišení 600x800 tak sem stáhnu nesvobodný ovladač a ftělo to restart a pak už mi nenajelo poradtě mi pls co mám dělat nebo co mám udělat když ubuntu nainstaluju znova moc děkuju za rady.

nettezzaumana

• Host
Re: nvidia geforce 8200 problém jako hrom
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2009, 18:11:53 »
ad.1) pouzivej diakritiku a alespon nejake formatovani textu .. po precteni tveho prispevku se nemuzu zbavit dojmu, ze tobe opravdu neni pomoci ..

ad.2) predtim, nez nainstalujes nesvobodny ovladac si zalohuj /etc/X11/xorg.conf a v pripade, ze ti nenabehne GUI tak z konzole rucne obnov zalohovany xorg.conf ..

samton

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Ledna 2009, 18:17:42 »
ad.1) pouzivej diakritiku a alespon nejake formatovani textu .. po precteni tveho prispevku se nemuzu zbavit dojmu, ze tobe opravdu neni pomoci ..

ad.2) predtim, nez nainstalujes nesvobodny ovladac si zalohuj /etc/X11/xorg.conf a v pripade, ze ti nenabehne GUI tak z konzole rucne obnov zalohovany xorg.conf ..

vážně  si mi pomohl fakt moc děkuji ale to mi je ty víš na co pač to mi ted už nepomůže nějakou radu která by pro mě byla aktualní bys neměl?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2009, 18:21:38 »

<< az budes schopen dodat nejaky vypis v pripade ze se to nepovede, tak se uvidi .. zatim proved oba body co jsem ti napsal ..

ubuntuman

• Host
« Odpověď #4 kdy: 16 Ledna 2009, 20:32:38 »
Zkus jit od recovery a fixni X server, treba se ti to rozjede aspon v tom vetsim rozliseni, chce to pravdepodobne nainstalovat ovladac primo od vyrobce, vetsinou chodi lip nez ty z distribuce, pripadne najdes novejsi i treba beta driver, chce to ale hodne hledat a cist a cist .-)

Jiri Z

• Host
« Odpověď #5 kdy: 16 Ledna 2009, 23:49:16 »
               co mám udělat když ubuntu nainstaluju znova

http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Ledna 2009, 00:24:19 »

<< az budes schopen dodat nejaky vypis v pripade ze se to nepovede, tak se uvidi .. zatim proved oba body co jsem ti napsal ..

NTZ ! Samton nás tady požádá o radu a ty ho tu místo pomoci "pošleš někam" .  ???  ???
Jako nevím jestli Samton po tvém názoru editoval svůj dotaz, ale mě přišel na 100% k přečtení a pochopil jsem o co o žádá... tak nevím kde vidíš problém !
I poděkoval za případnou radu...
Jak se pak mají linuxoví uživatelé rozšiřovat, když takhle napíší na fórum a ty jim takhle "poradíš" .
Vem si to že seš uplně neznalý člověk a chceš prostě pomoct!  A chceš prostě "slyšet" názor lidí na foru a ne hledat a číst obsáhlé texty na webu.

Jsem každodenní návštevník tohoto fóra , chci se prostě o Linuxu něco dozvědět a z lidí, kteří mají na tomto webu velký počet příspěvků, nebo jen třeba dokáží dobře poradit mám respekt, ale ty si mě již několikrát zklamal...

S pozdravem Dudlyk
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 17 Ledna 2009, 00:29:10 »
@Dudlyk :: njn ;) .. zivot je krutej ..

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Ledna 2009, 00:45:30 »
hmm, život je krutej a nespravedlivej....   :-\
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2009, 07:52:18 »
Pár variant:
x) http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,25404.msg188687.html#msg188687

x) Smažte xorg.conf a restartujte, stejně už není co zkazit, systém si jej vytvoří znovu.

x) Zkuste to vyřešit sám, aneb co na to říká strejda G:
je to půl roku staré, třeba je to dnes již jinak a 8200 již po aktualizacích funguje. (ať někdo potvrdí)
http://coyotesg.blogspot.com/2008/06/cracking-ubuntu-804-to-work-with-nvidia.html

Jestli se rozhodnete pro II
pak se můžete mrknout sem, sekce video:
http://unixzen.com/?articles/2008/10/05/ubuntu-8-10-on-the-xfx-8200.html
(envy můžete i vynechat a drivery si stáhnout ručně ze stránek nvidie, ale postup vypadá funkčně)

a až budete řešit další problémy tak se může hodit i tohle vlákno: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=125206

4Dudlyk:
NTZ ! Samton nás tady požádá o radu a ty ho tu místo pomoci "pošleš někam" .  ???  ???

Nesouhlasím. Nettezzaumana (narozdíl od vás) poradil přesně na původní otázku. Na dotaz
Citace
co mám udělat když Ubuntu nainstaluju znova
je opravdu rada o záloze xorg.conf před dalším hraním s grafikou velmi dobrá.
Jak já bych na místě úplného začátečníka (mám to ještě celkem v čerstvé paměti) byl vděčný za sdělení cesty k souboru ve kterém se uchovává nastavení odpovědné nejen za chování grafické karty. To je totiž ta jediná věc kterou potřebuji vědět. Pak už totiž můžu napsat "man xorg.conf" a pročíst se dál jak to vlastně autoři sw mysleli.
Jestli se rozčilujete že NTZ "jenom" radí, ale nevodí za ručičku tak se rozčilujte dál.

Jak se pak mají linuxoví uživatelé rozšiřovat.
Sezením u počítače to jde celkem rychle, zvlášť když přidáte pizzu, colu a omezíte pohyb.  ;)
« Poslední změna: 17 Ledna 2009, 07:54:10 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #10 kdy: 17 Ledna 2009, 19:48:04 »
@kilhorn .. thanks much buddy ..

@samton .. ok. mohl jsem byt vyrecnejsi, nicmene ano ..

ctrl+alt+F{1..6} // se dostanes do konzole kde se prihlasis
/etc/X11/xorg.conf // naleza se xorg, kterej kdyz smazes nebo presunes, tak system nabehne s vychozi konfiguraci grafiky
v pripade ze by to neslo, tak je mozne rucne odloadnout modul pro grafiku (jmenuje se afaik fglrx) pomoci prikazu `modprobe -r <jmenomoduku>`

.. Xka se restartuji jako root z konzole pomoci ::

sudo -i // prihlasi te jako root
/etc/init.d/gdm restart  // restartuje defakto xserver

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.