Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Video v Kubuntu s ATI  (Přečteno 1681 krát)

plangy

• Aktivní člen
  • *
Video v Kubuntu s ATI
« kdy: 13 Listopadu 2008, 08:10:35 »
Dobrý den, používám Kubuntu 8.10 na noťasu HP 6735s, kterej má v sobě AMD procesor a grafiku ATI. Používám nesvobodné ovladače, které se mi nabídly hned po instalaci. Prošel jsem několik příspěvků na tomto fóru a nainstaloval jsem kubuntu-restricted-extra, přidal jsem si do zdrojů medibuntu a nainstaloval jsem všechny kodeky, ale když pustím video a problíkává přes černou. Zkoušel jsem mplayer, kaffeine, vlc a dragon. Všude stejný výsledek. Mohli byste mi prosím poradit, co s tím mám dělat? ??? Děkuji   

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: Video v Kubuntu s ATI
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2008, 08:45:25 »
Postupoval jsi podle této stránky : http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazené%20formáty
Ještě mrkni sem :http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28865.0.html
« Poslední změna: 13 Listopadu 2008, 08:50:29 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

plangy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2008, 19:17:56 »
POstupoval jsem podle wiki. Ten návod v odkazu vypadal slibně ale bohužel. Po restatu se objevil akorát řádek: "Checking battery state [OK]" a nic.....teda dlooouuho nic. Tak jsem pomocí konzole v nouzovém režimu (nebo jak se to nazývá) nahrál zálohu toho souboru. Není ještě nějakej způsob, jak to napravit?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 13 Listopadu 2008, 19:24:06 »
Preblikavanie je sposobene spustenymi efektami prostredia(compiz). Ked ich vypnes blikanie prestane. Je to chyba ovladacov kariet ATI.
Ako vypnut efekty v Kubuntu ti neporadim osobne nemam Kubuntu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

plangy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Listopadu 2008, 20:00:20 »
Děkuji teď už to běží korektně. Ještě jednou moc díky.  ;)

plangy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Listopadu 2008, 23:24:37 »
Teď když pustím video, tak asi jednou za 10 minut zmrzne obraz. Vyřeším to tím, že to pauznu a znovu pustím, ale je to docela divný. Nevíte čím to je? Compiz je samozřejmě vypnutej? Ještě bych se rád zeptal, jaké používáte ovladače na ATI. Mám to risknout a pokusit se nainstalovat ovladače co jsou na stránkách amd nebo mám používat ty uzavřené? Přes Wine mi nic nejede - teda dost špatně (pouze barevný čáry na obrazovce) a jiný 3D aplikace taky nic moc. Zajímalo by mne jestli se s tím dá neco dělat. Děkuju za odpovědi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.