Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: compiz a emerald - záhlaví oken systémových programů [vyřešeno]  (Přečteno 1858 krát)

lukasista

• Návštěvník
Při zapnutém compizu a emeraldu funguje vše jak má, až na okna programů, které jsou nativně v ubuntu (8.10). Když z menu vyberu třeba právě Manager nastavení Compizu a spustím, tak se mi okno otevře v levém horním rohu a to tak, že je jakoby posunuté nad okraj plochy, resp. záhlaví okna je schované pod horním panelem. Když se na okna podívám v 3D pohledu na zčásti otočené kostce, tak je toto okno posunuté výše, než ostatní, jakoby nad okraj plochy. Ostatní okna se otevírají správně, jen aplikace z menu se otvírají takto "posunuté".
V Metacity vše funguje vpořádku.
Kdde a jak nastavit, aby se ta okna otvírala pod panelem?
(možná bude stát za zmínku i to, že když nastavím automatiské skývání panelu, tak se k tomu záhlaví okna dostanu, tzn., že se neposune až nad okraj plochy, ale jen pod panel, čili nastavením rozlišení monitoru to asi nebude.)

Budu rád za jakýkoliv nápad.
CF instalován z GIT
« Poslední změna: 14 Prosince 2008, 00:05:00 od kiklhorn »
HP  6735s; Ubuntu 9.04 (jaunty); Kernel Linux 2.6.28-11-generic; Gnome2.26.1; RAM 2,7 GiB; Processor 2x AMD Turion(tm)X2 Dual Core Mobile RM-70

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Re: compiz a emerald - záhlaví oken systémových programů
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2008, 18:43:52 »
Je to plugin plugin "Rozmiestnit okna". ja mam polozku "Sposob rozmiestnenia" nastavenu na "Vystredene". Hodnota "Inteligentne" aj mne robila ten Tvoj problem.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

lukasista

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2008, 22:33:49 »
Děkuju za radu, ale tenhle plugin jsem nikde nenašel. Je to plug pro compiz, nebo emerald? Případně, kde ho najdu ke stažení?
HP  6735s; Ubuntu 9.04 (jaunty); Kernel Linux 2.6.28-11-generic; Gnome2.26.1; RAM 2,7 GiB; Processor 2x AMD Turion(tm)X2 Dual Core Mobile RM-70

lukasista

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2008, 22:41:26 »
Mám to.
Settings Manager > Správa oken > Rozmístit okna > Obecné > Rozmístění oken > Centrovaný
Děkuju  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.