Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systémové zvuky a zvuk v hrách přes Wine  (Přečteno 2158 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Systémové zvuky a zvuk v hrách přes Wine
« kdy: 04 Prosince 2008, 20:26:46 »
Jsem zvědavej, kdy se vývojáři Ubuntu chytnou za nos a opraví už konečně bug se systémovými zvuky, který se táhne už od 8.04. Stejně tak dosud šel zvuk ve hrách přes Wine - RTCW, MOHAA, SOF dobře, ale u 8.10 prostě chrčí jak starý trabant.
Někdo radí, nainstalovat esound... No, hned to nabídne odstranit pulseaudio-esound-client a ubuntu-desktop... Proč??? Ubuntu-desktop je sice metabalík, ale zase se naruší další souvislosti... A když jsem jednou zkusil odinstalovat ubuntu-desktop, tak mi systém nenaběhl... Takže přes recovery a základní terminál nainstalovat zpět...
Poradí mi někdo z guruú, jak zprovoznit system sounds - které na kliknutí reagují a přehrají se, ale v podstatě nejdou a jak dostat normální zvuk do her???
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

premet

• Host
Re: Systémové zvuky a zvuk v hrách přes Wine
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2008, 20:29:27 »
Já bych tento problém řešil stejně jak sem ho řešil u kámoše a to je odstranění Pulseaudio a nainstalovat ho zpět tam můžeš kdykoliv  ;).

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2008, 20:35:08 »
Já bych tento problém řešil stejně jak sem ho řešil u kámoše a to je odstranění Pulseaudio a nainstalovat ho zpět tam můžeš kdykoliv  ;).

Jasně, ale zase mi to nabídne odstranění ubuntu-desktop... :-\
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Prosince 2008, 20:35:55 »
Ubuntu-desktop je jen metabalík a při jeho odstranění nejsou žádný závislosti na odstranění něčeho jinýho ne ? :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2008, 20:41:57 »
Ubuntu-desktop je jen metabalík a při jeho odstranění nejsou žádný závislosti na odstranění něčeho jinýho ne ? :)

No...udělal jsem to podle toho návodu, vyzkouším a uvidím... Ale jestli mi zase nenajede systém, tak už budu snad vraždit  ;D
Marek *Marp* Pszczolka

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 04 Prosince 2008, 20:46:59 »
Neboj  ;D tady ti musí najet, mám to odzkoušený.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2008, 09:43:36 »
## nastav wine na oss a udelej ::
echo "wine 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss // nutno hodit do nejakeho startupskriptu, neb po kazdem rebootu se to zrusi

## takto budes mit wine na jinem zvukovem serveru nez ostatni apps, coz ma sve vyhody ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.