Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ELLION HDD Media Player / Recorder HMR-350H a Ubuntu  (Přečteno 2044 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
ELLION HDD Media Player / Recorder HMR-350H a Ubuntu
« kdy: 30 Listopadu 2008, 18:09:50 »
Zdravím,

zítra bych si rád koupil toto zařízení: Ellion HDD media player/recorder. Ovšem nevím, jak si toto zařízení bude rozumět s Ubuntu 8.10. Na propojení bych použil naší domácí wifi síť a přenos bych prováděl pomocí NDAS. Upozorňuji, že nyní zařízení umí s novým firmwarem i časové nahrávání. Líbí se mi jeho možnosti, i když systém přehrávání je trochu nedotažený (při velkém počtu MP3 to není asi ok, ale jinak to jde). Co myslíte, mám to zařízení pořídit? Popř. znáte něco podobného a ověřeného za rozumnou cenu? Funkcionality by měly být co nejpodobnější. Jsem ochoten ustoupit jen od wifi a nahradit ho pomocí klasického ethernetového kabelu RJ-45. Díky za info, pokud někdo ví...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Re: ELLION HDD Media Player / Recorder HMR-350H a Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2008, 18:46:36 »
Nikdo neví?

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Re: ELLION HDD Media Player / Recorder HMR-350H a Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2008, 22:01:18 »
Takže i bez rad jsem si zařízení koupil a mohu říct jediné - nelituji.  8) S kompatibilitou s linuxem není pražádný problém - ono totiž to zařízení obsahuje linux také - jen teď nevím typ. Dostal jsem se tam i telnetem. Wifi jsem rozjel také, ale jen s novějším fw (ne s tím, co je dodáván). Nejnovější a dost vylepšený fw, tedy spíše linux už umí pracovat pořádně s titulky i je různě posouvat. Navíc je docela přepracované menu atd. Jen škoda, že neumí češtinu, jako staré fw. Češtinu obsahuje jen předposlední fw, který už obsahuje i časové nahrávání, ale neumí pracovat pořádně s titulky, které jsou moc malé, takže vyhrála angličtina - ovládání je docela jednoduché i tak.

Co myslíte, byla by šance nějak systém počeštit? Problém je, že upgrade se provádí pomocí bootu z usb, kde jsou jen binární soubory s linuxem. Tak možná to nějak hacknout přes telnet? V telnetu se ale moc nevyznám. Hlavně bych si tam musel nainstalovat alespoň nano, abych mohl nějak konfigurovat, ale ani nevím, co je tam za typ linuxu, takže se to pokusím zjistit přes uname.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.