Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace XUBUNTU na notebook ACER Aspire 3053 WXMi  (Přečteno 1808 krát)

MarXXX

• Návštěvník
Instalace XUBUNTU na notebook ACER Aspire 3053 WXMi
« kdy: 16 Prosince 2008, 11:40:40 »
Dobrý den,
stáhnul jsem na netu nejnovější LIVE CD s  Xubuntu 8.10 (Intrepid Ibex).
Provedl jsem kontrolu součtu obrazu ISO.
Provedl jsem kontrolu vypáleného CD.
Pokud zkusím LiVE CD bez instalace na starém HDD 60 GB, kde mám WIN Xp rozjede se.
Když dám do notebooku nový HDD SEAGATE Momentus 160 Gb a spustím instalaci, vše jede. Během instalace se i připojí na net a stáhne si nějaké ovládače.
Po restartu ale nenajede a zůstane viset s následující obrazovkou.

Nevíte někdo jak na to?

Díky
Marek

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Instalace XUBUNTU na notebook ACER Aspire 3053 WXMi
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2008, 14:25:26 »
Zrovna to nejdůležitější tam není plně vidět. řádek s "ALERT!".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

slav

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Prosince 2008, 09:23:51 »
Myslím, že úplně to samé se mi stává na tentýž počítač od verze 7.10 nahoru. Moje rady jsou celkem naprd, myslím že problém je v nějakém ovladači Broadcoam wirreles, když jsem v 7.10 vypnul ten Br... a nainstaloval jsem tam acer acpi nějaká numera (nejsem u svého počítače)- navod je na wiki podařilo se rozšíření na 8.04. Já vždy pozoruju ten rozjezd jádra ten se mi zdá dobrý není tam žáden failed, ale při vypínání a restartu to pořad končí nějak divně zase než to odejde jsou poslední řádky s faulem a pořad to něco chce od Br.. wir.. Při přepnutí na příkazový režim se nemohu ani přihlásit pořád to něco psalo, uklidnilo se to až při částečném povýšení na 8.10, z úplného přechodu mám strach už 2x mi zdechlo na ten samý způsob jak ukazuje autor dotazu. Teď bych si dovolil o radu pro sebe jestli když jsem provedl částečné povýšení systému jestli mohu přepisovat repozitáře rušit hardy nahradit intrepid.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 24 Prosince 2008, 14:53:39 »
Přechod musíte dělat dle návodu. Nějaký "částečný přechod" je jen dočastnost. Já je nikdy nedělal, nestálo mi to za to. Vždy jsem dělal čistou instalaci jen se zálohou /home (doporučuju).

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.